Kredi Çekenler ve Çekecekler Dikkat: Bankaların Aldığı O Ücret İçin İade Kararı

Konut kredisi ile ilgili son dakika gelişmesi. Daha önce kredi çeken bir vatandaş, ekspertiz ücretinin haksız şekilde alındığını söyleyerek itiraz etti ve parasının iade edilmesine karar verildi.

Kredi Çekenler ve Çekecekler Dikkat: Bankaların Aldığı O Ücret İçin İade Kararı

Konut kredisinde emsal karar.

Bir bankadan 80 bin TL kredi çeken vatandaş, 545 TL 'lik ekspertiz ücretine itiraz etti. Bu ücretin haksız şekilde tahsil ettiğini söyleyen bu vatandaş, Tüketici Mahkemesine gitti ve başvuru yaptı. Eren Gürpınar isimli vatandaşın mahkemeye yaptığı başvuru sonuçlandı ve önemli bir karar verildi. 

SAĞLIK MEMURU DAVA AÇTI

Kayseri 'de sağlık memuru olarak çalışmakta olan Eren Gürpınar isimli kişi, 80 bin TL konut kredisi çekti. Ev almak için konut kredisi çeken bu vatandaş, 545 bin TL ekspertiz ücretini ödedi. Bu ücretin haksız yere kesildiğini söyleyen vatandaş, tüketici hakem heyetine gitti ve başvurusunu yaptı. 

MAHKEME KARAR VERDİ

Vatandaşın mahkemeye yaptığı başvuru değerlendirildi. Talep reddedildi. Gürpınar ize bu kararı Tüketici Mahkemesi 'ne götürdü ve bankadan davacı oldu.

1 'inci Tüketici Mahkemesi 'nde görülen davada ise şikayetçi Eren Gürpınar haklı bulundu ve ücretin iade edilmesi üzerinde karar kılındı.

TÜKETİCİ MAHKEMESİNE NASIL BAŞVURU YAPILIR?

Tüketici Hakem Heyetine başvurular e Devlet kapısı üzerinden yapılmaktadır. 

https://www.turkiye.gov.tr/tuketici-sikayeti-uygulamasi sayfasına giderek e devlet girişi kısmından giriş yapın. Giriş yaptıktan sonra karşınıza Tüketici Hakem Heyeti itiraz başvurusu sayfasına gidin.

Konut kredisinde 2 yıl geri ödemesiz kampanya başladı. Kampanya için TIKLAYIN

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA