Kredi Borçları Nasıl Ertelenecek? Vade Uzayacak mı Yoksa 3 Aylık Toplu Ödeme mi Olacak?

Bankalar kredi borçlarını erteleme kararı aldı. Vatandaşlar , borçlarını öteleyebilecekler. Peki borç erteleme işlemi nasıl yapılır? Borç erteleme nasıl olacak? 3 ay sonra toplu ödeme mi olacak yoksa vadeler mi ertelenecek? İşte detaylar.

Kredi Borçları Nasıl Ertelenecek? Vade Uzayacak mı Yoksa 3 Aylık Toplu Ödeme mi Olacak?

Ertelenen banka borçları nasıl ödenecek? Toplu mu ödenecek yoksa vadeler mi uzatılacak?

13 banka müjdeli haberi verdi ve kredi borçlarını ertelediklerini duyurdu. Bankalar tarafından yapılan açıklama için Tıklayın 12 Bankadan dün gelen açıklama sonrası Eximbank 'ta bugün açıklama yaptı ve kredi borçlarının ertelendiğini duyurdu. 

Borçların erteleneceği açıklamasının yapılmasının ardından borçluların en çok araştırdığı konu , borçların vadelerinin mi ertelendiği yoksa 3 aylık erteleme sonrası 3 ayın toplu şekilde mi ödeneceği konusu oldu. 

BORÇLAR ÖTELENDİ

Bankalar tarafındna yapılan açıklamalarda , her banka farklı tarihe kadar borçların ötelendiğini duyurdu. Kimisi 30 Mart 'a kadar yapılacak ödemeleri ertelerken kimi bankalar 3 aylık ödemeleri ertelediğini duyurdu. Bazı bankalar ise henüz açıklama yapmadı. Açıklama yapan Haizne ve Maliye Bakanı Berat Albayrak , özel bankaların da bu çağrıya uyması ve vatandaşların borçlarını ötelemesi gerektini ifade etti.

Peki ötelenen borçlar toplu şekilde mi ödenecek?

Bu konu ile ilgili bankalar erteleme kararı aldı. Borcunuzu ertelemek için bankalarla iletişime geçmeniz gerekmektedir. Erteleme işlemleri müşterinin ödeme kolaylığına göre ileri bir tarihe alınabilecek. 3 aylık erteleme sonrası borçlular, ertelemenin bittiği aydan sonraki borçlarını ödeyecekler. 

Borç erteleme işlemini yapmak için banka ile iletişime geçmeniz gerekmektedir. Borç erteleme kararlarını alalı birkaç saat olduğu için henüz sistemlerde güncelleme olmamış olabilir. Bu nedenle ilerleyen günlerde banka ile iletişime geçerek borç ertelem talebinizi iletebilirsiniz. 

Peki sizce borçlar kaç ay ertelenmeli ? Aşağıdaki yorum kısmından yazarak diğer vatandaşlarla bilgi alış verişi yapabilirsiniz.