Kıdem Tazminatı ve Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi İçin Son Dakika Gelişmesi

Türk İş Sendikası Genel Başkanı Ergün Atalay yaptığı son dakika açıklamasında kıdem tazminatı ve tamamlayıcı emeklilik sistemi için Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğünü söyledi.

Kıdem Tazminatı ve Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi İçin Son Dakika Gelişmesi

Türk İş 'den Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi ve kıdem tazminatı çıkışı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada tamamlayıcı emeklilik sistemi üzerinde çalıştıklarını söyledi. Erdoğan , TES ile emeklilere ikinci gelir kapısı açılacağını söylerken Türk İş Kıdem Tazminatı uyarısında bulunmuştu. 

Kıdem tazinatının işçilerin en önemli güvencesi olduğunu ifade eden Atalay, bu konuda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir görüşme yaptığını söyledi.

Atalay açıklamasında Tamamlayıcı emeklilik ve kıdem konularında endişe ve hassasiyetlerini , görüşlerini Cumhurbaşkanı Erdoğan 'a ilettiğini söyledi. 

Ergün Atalay yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Kıdem tazminatı İş Kanunu'nun temel direğidir. Kıdem tazminatının temelini oluşturan hususlar ortadan kaldırılırsa İş Kanunu'nun birçok maddesi de anlam ve işlevini yitirecektir. Aynı şekilde, sendikal hakların kullanılması ve sendikal örgütlenmenin yapılmasında da kıdem tazminatı çoğu zaman önemli bir işlev görmekte ve güvence olmaktadır. Kıdem tazminatı, işçinin yıllardır döktüğü terin, verdiği bir ömrün karşılığıdır."

KAMUBULTENİ.COM