Kendi İşini Yapmak İsteyenlere İŞKUR’dan Hibe Desteği! Engelli ve Eski Hükümlüler Dikkat

Kendi işini yapmak isteyen vatandaşlara verilen hibe destekleriyle ilgili başvuru süreci sona eriyor.

Kendi İşini Yapmak İsteyenlere İŞKUR’dan Hibe Desteği! Engelli ve Eski Hükümlüler Dikkat

Kadınlar ve gençler için yeni destek duyuruları geldiği anda haberdar olmak için Kamu Bülteni’ni takip etmeyi unutmayın. İlgili duyurular geldiği anda cep telefonunuza bildirim almak istiyorsanız TIKLAYIN.

İŞKUR resmi sayfasından yapılan bilgilendirmede, engelli ve eski hükümlüler için hibe desteği başvurularının bugün saat 23.59’da sona ereceği kaydedilirken, duyuruda, “Engelli ve eski hükümlü çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezalarından; engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonu, işe ve işyerine uyumlarının sağlanması ve engelliler ile eski hükümlülerin kendi işini kurmaları için hazırlanacak projelere destek verilecektir.

Verilecek desteğin amacı, engelli ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmasına ve engellilerin mesleki eğitim alarak istihdam edilmeleri ve rehabilitasyonlarına yardımcı olmaktır.

Aşağıda yer alan Başvuru Rehberlerine göre hazırlanacak projeler kamu ve sosyal tarafların temsilcilerinden oluşan Komisyon değerlendirmesi sonrasında desteklenebilecektir.” denildi.

Ayrıntı bilginin yer aldığı resmi sayfaya göz atmak için https://www.iskur.gov.tr/duyurular/2021-3-donemine-iliskin-proje-basvurulari-basladi/ adresini ziyaret edebilrsiniz.