KDV İndirimi Sonrası İndirim Müjdesi Geldi: Uçak-Otobüs Biletleri ve Restoranlarda İndirim Olacak

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak , sosyal medya hesabı üzerinden bir son dakika açıklaması yaptı. Bakan Albayrak yaptığı açıklamada KDV indirimi yapılan sektörleri duyurdu. 2020 yıl sonuna kadar yapılan KDV indirimi sonrası sektörlerden ilk indirim haberleri gelmeye başladı

KDV İndirimi Sonrası İndirim Müjdesi Geldi: Uçak-Otobüs Biletleri ve Restoranlarda İndirim Olacak

KDV indirimi müjdesi geldi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak , önceki gece yaptığı açıklamada bayram öncesi KDV müjdesi vermişti. Bakan Albayrak 'ın müjdesi sonrası en çok merak edilen konu , hangi ürünlerde , hangi sektörlerde indirim olacağı konusu oldu. 

Hazine ve Maliye Bakanı yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Bayram öncesinde başta esnafımız olmak üzere tüm vatandaşlarımıza müjdemiz var. İş yeri kira stopajını %20’den %10’a Yolcu taşımacılığı, düğün, nikah organizasyonu, konut bakım onarımı, tamir, kuru temizleme, terzilik gibi esnaf hizmetlerinde KDV’yi %18’den %8’e indirdik. "

Açıklama sonrası bir değerlendirmede bulunan Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel, "Stopaj vergisi ve kiralamalarda KDV indirimini çok isabetli bir adım olarak değerlendiriyoruz." ifadesini kullandı.

Esnafların zor bir dönemden geçtiğini söyleyerek sözlerini sürdüren Öncel, "Salgın sürecinde esnafa verilen kredi borçlarının 3 ay ertelenmesinin ardından stopaj vergisi ve kiralamalarda uygulanan KDV'nin indirilmesini çok isabetli bir adım olarak değerlendiriyoruz. Markalarımız adına Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak'a teşekkür ediyoruz. Cadde mağazalarını yakından ilgilendiren bu konuyla ilgili aynı hassasiyeti mülk sahiplerinden de bekliyoruz. Mülk sahiplerinin en az yıl sonuna kadar kiracılarıyla dayanışma içinde olmalarının ekonomimiz için büyük önem taşıdığını değerlendiriyoruz. Öte yandan, kısa çalışma ödeneğinin bir ay daha uzatılması konusundaki katkıları için de Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk'a şükranlarımızı sunuyoruz."  dedi.

İLK İNDİRİM AÇIKLAMASI

Bu açıklama sonrası ilk indirim haberi yemek sektöründen geldi. Yapılan açıklamada yeme içme sektöründe KDV indiriminin olumlu karşılandığı ve kısa vadde yeme içme fiyatlarında , restoranlarda fiyat indirimi yapılacağı bildirildi. 

OTOBÜS UÇAK BİLET FİYATILARINDA İNDİRİM

Konu ile ilgili yapılan bir açıklamada daha yapıldı ve KDV indirimi sonrası otobüs ile bilet fiyatlarında da indirim olacağına yer verildi. 

NİKAH VE DÜĞÜN SEZONU ÖNCESİ İNDİRİM

Nikah ve düün organizasyonlarında da KDV indirimi yapılması , bu sektörde de fiyat indirimi beklentisi oluşturdu.