Kasım Enflasyonu Sonrası Dolar/TL ve 24 Ayar Gram Altında Yükseliş Başladı

Son dakika haberi: Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından dolar kuru ile altın fiyatlarında hızlı yükseliş başladı. İşte piyasalarda son durum ve döviz ile altında güncel fiyatlar.

Kasım Enflasyonu Sonrası Dolar/TL ve 24 Ayar Gram Altında Yükseliş Başladı

Enflasyon açıklandı dolar ve altında hızlı yükseliş.

Yurt içi piyasalar TÜİK tarafından açıklanacak enflasyon verilerine odaklanmıştı. TÜİK az önce beklenen açıklamayı yaptı ve Kasım 2020 enflasyon verilerini paylaştı. Yapılan açıklamaya baktığımızda enflasyonun 2020 yılının en yüksek seviyesine geldiği görüldü. Açıklamada, "TÜFE'de (2003=100) 2020 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre %2,30, bir önceki yılın Aralık ayına göre %13,19, bir önceki yılın aynı ayına göre %14,03 ve on iki aylık ortalamalara göre %12,04 artış gerçekleşti." denildi.

TÜFE 2.30, yıllık enflasyon ise 14.03'e çıktı. Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon tahmini 12.1 'di.

DOLAR KURU YÜKSELİŞE GEÇTİ

Enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardındna piyasalar hareketlendi. Sabah 7.85 TL seviyesinde olan dolar kuru , enflasyonun açıklanmasının ardından yükselişe geçti ve 7,91 TL seviyesine kadar geldi. 

Euro kuru ise 9,57 TL'ye yükseldi. 

GRAM ALTIN

Altın piyasasında da hareketlilik enflasyon sonrası başladı. Sabah saatlerinde 460 TL seviyesinde olan gram altın, enflasyonun açıklanmasının ardından 466 TL 'ye yükseldi. 

Veriler altin .in'den alınmıştır.

Oanda Corp Kıdemli Piyasa Analisti Craig Erlam, "Mali teşvik paketine dair herhangi bir ipucu altın için destek oluşturuyor ve tüm spekülasyonlar fiyatları yukarı çekiyor. 1.850 dolar seviyesinde hala büyük bir bariyer bulunuyor, kısa vadede zorluklar devam etse de bu seviyelerin kırılması ciddi hareketlere neden olabilir."