İYİ Partili Fahrettin Yokuş'tan GSS ve KYK Çıkışı: Suriyelilere Tanınan İmkanlar, Kendi İnsanımıza da Tanınmalı

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, gençlerin KYK Kredi faiz sıkıntısı ve GSS borçlarına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İYİ Partili Fahrettin Yokuş'tan GSS ve KYK Çıkışı: Suriyelilere Tanınan İmkanlar, Kendi İnsanımıza da Tanınmalı

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, gençlerin KYK Kredi faiz sıkıntısı ve GSS borçlarına ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Konya'da çeşitli temaslarda bulunan İYİ Parti'nin Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, milyonlarca gencin KYK Kredi faizleri ve GSS borçlarıyla karşı karşıya olduğunu, gençlerin hali hazırda işsizlik sorunuyla uğraştığını, bir de henüz iş sahibi olmadan borç sahibi olduklarını belirterek, KYK Kredi faizleri ve Genel Sağlık Sigortası borçlarına ilişkin yeni düzenleme çağrısında bulundu.

"İŞSİZLİKTEN İNTİHAR EDECEK RADDEYE GELMİŞ EVLATLARIMIZ VAR"

"Gençlerimizin Suriyeliler kadar değeri yok mu?, kendi insanımıza para bulamıyoruz ama suriyelilere 40 milyar doları gözümüzü kırpmadan harcayabiliyoruz. Bu gençlerin KYK Kredi faizlerinin silinmesi, GSS konusunda da yapılandırmaya gidilmesi gerekiyor. Bize binlerce gençten mail geliyor. İşsizlikten intihar edecek raddeye gelmiş evlatlarımız var. Bu gençlerin sesini şimdi duymayacağız da ne zaman duyacağız" şeklinde konuştu. 

"SURİYELİLERE SAĞLANAN KOLAYLIKLAR, KENDİ EVLATLARIMIZA DA SAĞLANMALI"

Genel Sağlık Sigortası prim borcu olanların seçim öncesinde ağzına bir parmak bal sürüldüğünü, sağlık hizmetlerinden sene sonuna kadar borçları olsa da yararlanabileceğini fakat 2019 yılının sona ermesinden sonra bu insanların ciddi problemlerle karşı karşıya kalacaklarını söyleyen İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, "Seçimden önce Genel Sağlık Sigortası prim borcu olanlara müjde adı altında bir takım düzenlemeler çıkardılar. 2019 yılı sonuna kadar bu kişilerin sağlık hizmetlerinden faydalanabileceği duyuruldu. Fakat son günlerde SGK, bu kişilere tek tek mesaj atarak borçlarının yasal takibe girebileceği uyarısında bulundu. Suriyelilere bir çok konuda kolaylık sağlayan hükümet, kendi işsiz gençlerimize ücretsiz sağlık hizmetini sağlayabilir" dedi.

"İŞ İNSANLARININ BORÇ FAİZLERİ SİLİNİYOR DA, GENÇLERİN Kİ NEDEN SİLİNEMESİN?"

 KYK Kredi Faiz borçlarının silinebileceğini belirten İYİ Parti Konya Milletvekili, "Milyonlarca doları olan iş insanlarının borç faizleri bir gecede siliniyor da, kendi evlatlarımızın faiz borcu neden silinmiyor. Biz borçların tamamı silinsin demiyoruz, en azından işsiz insana "faiz borcu yükleme" saçmalığı son bulsun diyoruz." şeklinde konuştu.

Daha önce de kamuya personel alımlarındaki mülakat sistemi eleştirileriyle gündeme gelen Fahrettin Yokuş, Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonunda yıllarca yöneticilik yaptıktan sonra, İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in daveti üzerine Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ile birlikte siyasete atılmıştı.