İYİ Parti'den EYT Çıkışı 'Emeklilikte Saraya Takılanlar'

EYT konusunda sosyal medyada kim ne söyledi ? Emeklilikte yaşa takılanlar sosyal medyanın en çok konuşulan  konularından birisi haline gelirken, İYİ Parti Genel Merkezi, emeklilikte yaşa takılanlar konusunun gündemden düşmemesi için sosyal medya kampanyası başlattı. 

İYİ Parti'den EYT Çıkışı 'Emeklilikte Saraya Takılanlar'

Mecliste Emeklilikte Yaşa Takılanların sorunlarının çözümüne yönelik kanun teklifi ve soru önergesi de sunan İYİ Partili milletvekillerinin başlattığı sosyal medya kampanyasına kısa sürede binlerce mesajla destek geldi. 

İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Oral, "46 yaşında emekli olan Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan size sahip çıkmasa da İYİ Parti haklarınızı savunmak için elinden geleni yapıyor. Gördük ki, emeklilikte yaşa takılanlar değil, #EmeklilikteSarayaTakılanlar'mış bu arkadaşlarımız."

Murat İde: "Genel istek üzerine düzeltiyorum; Olayın 48 yaşında emekli olmakla ilgisi yokken,,, 46 yaşında emekli olmuş Erdoğan'ın, "48"inde emekli mi olunur?" dediği ülkedir Türkiye.. #EmeklilikteSarayaTakılanlar"

Mecliste de Bugün Gündeme Gelmişti!

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, mecliste bugün konuyu gündeme getirmiş ve "Emeklilik hakkı varken hakları elinden alınan, hâlen çalışmakta olan birçok kişi Meclisimizden müjdeli bir haber bekliyorlar. Ancak dün Sayın Cumhurbaşkanının doğruyu yansıtmayan açıklamalarıyla bu beklenti hüsrana dönüştü. Öncelikle şunları düzeltmemiz gerekiyor: Sayın Cumhurbaşkanının "38 yaşında emeklilik talebi…" doğru değil. Emeklilik bekleyenlerin çoğu 50 yaş üstü.

Bu durumda olan kişi sayısı da 6,5 milyon kişi değil, bu sayının onda 1'inden daha az. Yine, maliyeti de 750 milyar TL değil, çok çok daha altında. Bu yanlışlıkları öncelikle düzeltelim. Partimizin verdiği yasa teklifine hiç bakmamışlar bile. Kendi deyimleriyle "ekonomik kurtuluş savaşı" sırasında bunu yük olarak görenlere geçen hafta 76 kişiyi hiç ihtiyaçları olmadığı hâlde ayda 12 bin TL maaşa bağladıklarını, 3 saray yaptırdıklarını, 15 uçak aldıklarını hatırlatmak isterim." demişti. 

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ise, "Emeklilikte Yaşa Takılanların taleplerini hiç bir siyasetçi görmezden gelemez. Primini ödemiş, gününü doldurmuş,hakkını isteyen mağdurlara yeni bir hak istiyor gibi davranamazsınız.Hastası var, yaş nedeni ile iş bulamayanı var.Yokluk ve yoksulluk,mağduriyet EYT için kader kılınamaz.EYT ile ilgili Cumhurbaşkanı,AKP Genel Başkanı karşı duruşunu netleştirdi.İyi de Çankaya Köşkü varken kendine Saray yaptırırken neden bütçeyi düşünmedi." demişti.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA