İşte Torba Yasanın İçeriği KYK Borcu Asgari Ücrete Koruma Kalkanı İcra Borçlarının Silinmesi

AK Parti ekonomi alanındaki teklifleri torba yasa ile meclise getiriyor. Üçe bölünmesi beklenen torba yasada KYK borçları, Kur Korumalı Mevduat, Asgari Ücretli için koruma kalkanı ve icra borcu silme bulunuyor.

İşte Torba Yasanın İçeriği KYK Borcu Asgari Ücrete Koruma Kalkanı İcra Borçlarının Silinmesi

Torba yasa için geri sayım başladı. Torba yasanın içeriğini bekleyenler için detaylar haberimizde. Üçe bölünmesi beklenen torba yasa ile dar gelirli vatandaşları rahatlatacak düzenlemeler yer alacak.

Asgari Ücrete Koruma Kalkanı

Meclise sunulacak bu yasada engelli, yoksul ve muhtaç vatandaşlara öncelik sağlanacak. Kişi başı gelirin asgari ücretin üçte birinin altına düşmemesi için koruma desteği programı getirilecek.

Salı günü hükümet tarafından MHP’ye sunulan torba yasa teklifinin üç parçada meclise getirilmesi bekleniyor. Yasa teklifinin 40 maddelik ilk kısmı ekonomik düzenlemeleri içeriyor.

KYK borçlarına Düzenleme

Milyonların beklediği haberlerden biri de KYK borçları ile ilgili düzenleme.  Bu borçlarda enflasyon farkları silinecek. Sadece alınan kredi geri ödenecek.

İşverenlerin çalışanlarına verdiği elektrik ve doğal gaz desteklerinin 1.000 liralık kısmı gelir vergisi ile sigorta primlerinden muaf tutulacak.

Kur Korumalı Mevduatta Uzatma

Sunulacak düzenleme ile Kur Korumalı Mevduat 31 Aralık 2023 tarihine kadar uzatılacak.

5 Ağustos 2022’den önce icra takibine düşen 2 bin liranın altındaki alacakların tasfiyesi sağlanacak.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /