İkea , Ceva Lojistik ve Horoz Lojistik Sorunu Büyüyor! Gönderilmeyen Ürünler, İade Edilmeyen Para, Kırık Gelen Mobilyalar

İkea'nın koronavirüs sürecinden sonra düştüğü belirtilen kalitesi günden güne daha da tepki çeker hale geldi. 45 gün boyunca ürününü teslim alamayan, ürünlerinin kaybolduğunu belirten yüzlece kişi sikayetvar.com , eksisozluk gibi internet sayfalarından şikayetlerini dile getirse de ne paralarını alabildiklerini ne de ürünlerine ulaşabildiklerini belirtiyor.

İkea , Ceva Lojistik ve Horoz Lojistik Sorunu Büyüyor! Gönderilmeyen Ürünler, İade Edilmeyen Para, Kırık Gelen Mobilyalar

İsveç kökenli firmanın Türkiye'deki online mağazasından ürün alan kullanıcılardan bazıları ürünlerine ulaşamadıklarını belirtirken, ürünlerine ulaşabilenler ise hasarlı ürünler karşısında muhattap bulamamaktan şikayetçi.  

Müşteri Hizmetlerine Telefonla Ulaşanlar Baştan Savılıyor

Binlerce lira vererek online alışveriş yapan müşteriler müşteri hizmetlerine ulaştıklarında herhangi bir geri dönüş alamadıklarını, koronavirüsün sürekli bahane edildiğini ve ürünlerinin teslim edilmemesinin yanı sıra para iadesi de alamadıklarını belirtiyor.

OTOMATİK MESAJ VAR, ÇÖZÜM YOK

İKEA ile ilgili Şikayetlere otomatik mesaj atıldığı fakat çözümlerin yetersiz kaldığı da ilgili sayfada görülüyor. Neredeyse tüm mesajlara aynı cevabın yapıştırıldığı görülüyor.

SİZİNLE İLETİŞİME GEÇİLECEK... 

TESLİM EDİLMEYEN ÜRÜNE, "TESLİM EDİLDİ" 

Sami isimli bir sikayetvar kullanıcısı ise teslim almadığı ürünün teslim edildi şeklinde gözüktüğünü belirterek, "10207201547626 numaralı internet siparişim 02.07.2020 tarihinde verilmiştir, bir hafta sonra IKEA web sitesinde ve kargo takip sayfasında "teslim edildi" olarak görünmesine rağmen 2 haftadır hala teslim edilmemiştir. Konu ile ilgili 2 kez müşteri hizmetleri ile telefon üzerinden, 2 kez web sitesindeki iletişim formu üzerinden şikayette bulunmama rağmen hiçbir geri dönüş sağlanmamıştır." şikayetinde bulundu. Şikayetin altında ise yine otomatik mesaj görülüyor.

İŞTE ŞİKAYET VAR SİTESİNDEKİ ŞİKAYETLERDEN BAZILARI

KIRIK ÜRÜNLERİN İADESİ GÜNLERDİR YAPILMIYOR

Şikayetvar'a yazan bir başka kullanıcı ise İKEA online üzerinden yaptığı siparişten sonra gelen ürünlerin hasarlı olduğunu ve kargo görevlisine teslimini gerçekleştirdiğini fakat ücret iadesini alamadıklarını, müşteri hizmetlerinden geri dönüş alamadıklarını belirtti. Buse isimli kullanıcının şikayetvar'a yaptığı şikayette, "IKEA web sitesinden 1207*******4906 numaralı sipariş oluşturdum. Fakat kargo ile gelen ürünlerin içerisinden tabaklar komple kırılmıştı. Paketi almayıp, kargo görevlisine geri teslim ettim. Ancak 24.06.2020 tarihinden bu yana ücret iadem yapılmamıştır. Müşteri hizmetleri ile bağlantı kuramıyorum. Bu konunun en kısa sürede çözüme kavuşturulmasını talep ediyorum. Aksi halde IKEA'dan bir daha alışveriş yapmayı düşünmüyorum. Memnuniyetsizliğimin giderilmesini rica ediyorum." ifadeleri görüldü.

ŞİKAYET YAĞIYOR

Öznur isimli bir kullanıcı Sikayetvar.com üzerinden yaptığı şikayetinde, "İKEA'dan bundan tam bir ay önce 14 Haziran 2020 tarihinde bir sipariş oluşturdum 400 TL değerinde. İki üç hafta bekledim, yoğunluktan dolayı getiremediklerini düşündüğüm için ama sonra aramaya karar verdim. İlk başta beni sürekli oyaladılar. ''Kargonuzun firması tespit edildi ancak kargo firması kargoyu almaya gelmedi'' dediler. Seçilen kargo firması Ceva Lojistik ise bana başka birinin kargo bilgilerini göndererek ''siparişiniz kargoda'' diye mail attı. IKEA' yı bununla ilgili bilgilendirdiğimde ''biz sizi bilgilendireceğiz'' deyip asla bilgilendirmediler." ifadelerini kullanıyor.

Sevdanur isimli bir kullanıcı ise k.bultenine yaptığı açıklamada, "Ayın 1'inde verdiğim sipariş aradan geçen 14 güne rağmen ortada yok. Araştırdığımda 45 gün , 50 gün ürününe ulaşamayan insanları gördüğümde neye uğradığımı  şaşırdım. Geçtiğimiz gün müşteri hizmetlerini aradığımda, 'Koronavirüs var o yüzden yoğunluk söz konusu. Biz size geri döneriz' dediler dönmediler. Bugün tekrar aradığımda geri dönüş olmadığını hatırlattım fakat aldığım cevap yine biz size geri döneceğiz şeklinde oldu. bu sefer de 72 saat içerisinde dönülür dendi. Kargom Ceva Lojistik'e verilmiş durumda , ilgili kargo şirketini aradığımızda ise 'Listemiz dolu değil, liste dolunca dağıtıma çıkacağız' dediler. Yani diyorlar ki 'sen o kadar kargo parası verdin ama bizim için önemsiz kargo parası vermen yetmiyor, birilerinin daha kargo parası vermesi gerekiyor ki boşa gelmeyelim.' Bu arada 100 TL kargo parası verdik. Kargom 8'inde teslim edilecek gözüküyordu, ayın 14'ü olmasına rağmen kayıp. Kayıp diyorum çünkü karşımda muhattap yok, ulaşabildiğim kimse yok. Sadece ikea müşteri hizmetlerine ulaşıyoruz ama onlar da umursamaz davranıyor. " ifadelerini kullandı.

ÜRÜN İPTAL EDEN DE MAĞDUR

2 BİN LİRALIK ÜRÜN İPTAL EDİLMESİNE RAĞMEN KARGOYA VERİLİYOR, HAFTADA BİR TESLİM ETMEYE ÇALIŞIYORLAR

Bir başka kullanıcı ise iki bin lira tutarındaki ürünlerini iptal ettiğini fakat bu iptalin bu sefer de önemsenmeyerek kargoya verildiğini, Ceva lojistik isimli firmanın ürünleri getirmeye çalıştığını, istemediği halde haftada bir ürünü getirmeye çalıştıklarını belirtiyor. İlgili şikayette, "Sipariş verdiğim iki bin tutarındaki ürünlerim hem yazılı hem sözlü iptalini talep ettim önemsenmedem kargoya verildi. Durum hakkında bilgi almak için IKEA müşteri hizmetlerini aradım. İptal isteklerimin fark edilmediğini ürünler kargo ile kapıya geldiğinde geri çevirme hakkımın olduğu belirtildi güya gerekli notlar düşüldü. Ceva lojistik ise her hafta beni arayarak ürünleri getirmeye çalıştı ve iade olması gerektiğini en hızlı şekilde firmaya geri gönderimini istememe rağmen en ufak bir şekilde dikkate alınmayıp her hafta ürünleri getirmeye çalıştılar. IKEA'yı yazılı ve sözlü olarak sürekli arıyor iletişime geçiyorum lakin her seferinde notlar düşülüyor ancak ne geri dönüş var ne kargo firmasıyla ilgileniyorlar asla kargonun takibini sağlamıyorlar. Ürünler çok uzun süredir kargo firmasının elinde kim bilir ne halde. Sorunumun acilen çözülüp iade ücretimin yatırılmasını talep ediyorum. Ceva lojistik bir firmayla çalışmayınız çalışıyorsanız da ürünlerim peşine düşünüz. Sizleri iki güne bir aramaktan yoruldum." ifadeleri görülüyor.

Ekşi Sözlük'de de Büyük Eleştiriler Bulunuyor

İKEA'nın online alışveriş sistemini kullanan ekşisözlük kullanıcılarından bazıları dünyanın en rezil online satışı ifadelerini kullanıyor. 

popup-slide