İHKİB ve İnşaat Sektörü Temcilerinden 'Faiz' Konusunda Açıklama: Banka Kredi Faizlerinin Düşmesini Bekliyoruz

İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Mustafa Gültepe, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın PPK toplantısının ardından politika faizini 425 baz puan düşürerek %24'ten %19.75'e indirmesine dair değerlendirmelerde bulundu. İnşaat sektörü temsilcileri de konut kredisi faizleri konusunda atılacak adımlara kitlenmiş durumda.

İHKİB ve İnşaat Sektörü Temcilerinden 'Faiz' Konusunda Açıklama: Banka Kredi Faizlerinin Düşmesini Bekliyoruz

İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Mustafa Gültepe, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın PPK toplantısının ardından politika faizini 425 baz puan düşürerek %24'ten %19.75'e indirmesine dair değerlendirmelerde bulundu. Faiz indirim kararının sektör adına uygun finansmana erişim için önemli ve olumlu bir adım olduğunu belirten İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Mustafa Gültepe, "Hazır giyim sektörü olarak Merkez Bankası'nın faizlerde 425 baz puan indirim yapmasını çok olumlu ve cesur bir adım olarak değerlendiriyoruz. Biz şimdi bankalarımızın hızla kararın gereğini yeri getirmelerini ve kredi faizlerini düşürmelerini bekliyoruz. Unutmayalım ki Türkiye'nin refahı için daha çok üretmek zorundayız. Daha çok üretim için uygun maliyetli finansmana ihtiyacımız var. Kredi ucuzlarsa hazır giyim endüstrisi olarak istihdama katkımızı da artırarak sürdürebiliriz." şeklinde konuştu. 

İnşaat Sektörü de Bankaların Kredi Faizleri Konusunda Bekleyişte

2019'un en çok yara alan sektörlerinin başında yer alan inşaat sektörü temsilcileri de bankaların kredi faizleri konusunda atacağı adımları merakla beklediklerini belirtiyor. Artan maliyetler ve faiz oranları nedeniyle zor günler yaşayan sektör, 2019 yılının ilk 6 ayında ciddi manada küçülmeye gitmişti.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA