Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak: Üretim ve İstihdamı Artırmak için Var Gücümüzle Çalışmaya Devam Edeceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, BOTAŞ'ın sanayicilerin kullanımında doğalgaz fiyatlarında indirime gitmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak: Üretim ve İstihdamı Artırmak için Var Gücümüzle Çalışmaya Devam Edeceğiz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, sosyal medya hesabından BOTAŞ'ın bugün açıkladığı indirim kararını paylaşmış, "BOTAŞ'tan sanayicimizin kullandığı doğalgaza indirim hayırlı olsun. Yeni normalde sanayimizin çarkları daha hızlı dönecek, ekonomik toparlanmamız hız kazanacak. Doğalgaz maliyetlerindeki %9,7 ila %12,5 arası düşüş, üretim ve istihdama pozitif yansıyacak." ifadelerini kullanmıştı.

Alınan karara ilişkin değerlendirmede bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, pandemi döneminde desteklerle korunan sanayi ve ekonominin hızlı toplanmasına katkı sağlayacak bir indirim olduğunu söyleyerek, "Pandemi döneminde desteklerle koruduğumuz sanayimizin ve ekonomimizin hızlı toparlanmasına katkı sağlayacak bu indirimin hayırlı olmasını diliyorum. Ekonomideki her olumlu gelişmeyi insanımıza yansıtmaya, üretim ve istihdamı artırmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.