Hazine ve Maliye Bakanı Açıkladı! 'Gıdada Fiyat İstikrarı için Yoğun Bir Program Hayata Geçirilecek'

Son aylarda artan gıda fiyatlarına yönelik hükümet bir dizi önlem paketini açıklamaya ve hayata geçirmeye devam ediyor. Tanzim satış noktalarının yanı sıra önümüzdeki süreçte gıda fiyatlarında istikrarın sağlanabilmesi için seracılık altyapısının güçlendirilmesine yönelik yatırımlar artacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Açıkladı! 'Gıdada Fiyat İstikrarı için Yoğun Bir Program Hayata Geçirilecek'

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, sosyal medya hesabı üzerinden tarımsal üretim ve gıdada fiyat istikrarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Hazine ve Maliye Bakanı, seracılık altyapısının güçlenmesi ve verimliliğinin arttırılmasına katkıda bulunacak olan yeni kredi paketinin hayata geçirileceğini, tarımsal üretimin arttırılması ve gıda fiyatlarında istikrarın sağlanması için tüm alanlarda yoğun bir programın hayata geçirileceğini açıkladı. 

Twitter hesabı üzerinden konuya ilişkin bir grafik paylaşan Hazine ve Maliye Bakanı, 'Seracılık altyapısının güçlenmesine ve verimliliğin artırılmasına önemli katkı sağlayacak olan, Hazine destekli Ziraat Bankası kredi paketi hayırlı olsun. Tarımsal üretimi artırmak ve gıdada fiyat istikrarını sağlamak için tüm alanlarda yoğun bir programı hayata geçireceğiz' ifadelerini kullandı. Ziraat Bankası, cuma günü seralarda yapılan tarımsal üretimin arttırılması ve yeni sera kurulumları için kredi paketini açıklamıştı. Paket, 2 seneye kadar ödemesiz 7 yıl vade ile vatandaşın hizmetine sunulacak.

KAYNAK: MEMURLAR.NET