Hazine Bakanı Albayrak Açıkladı: Türk Hazinesine Uluslararası Ödül Verildi

Piyasa değerlendirmeleri yapan GlobalCapital, Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın borç yönetimi konusunda ödüllendirilmesine karar verdi.

Hazine Bakanı Albayrak Açıkladı: Türk Hazinesine Uluslararası Ödül Verildi

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, Türkiye'ye yönelik spekülatif ataklar ve algı çalışmalarının olduğu dönemde borç yönetimi konusunda ödül alınmasının büyük öneme sahip olduğunu, piyasa güveninin hep yüksek tutulduğunu, yatırımcı güvenini güçlü tutarken en doğru zamanda , en doğru enstrümanlarla hareket edildiğini söyledi.

Basın mensuplarına ödüle ilişkin değerlendirmelerde bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Bir taraftan yatırımcı güvenini güçlü tutarken, diğer taraftan en doğru zamanda, en doğru enstrümanlarla borçlandık. Piyasa güvenini hep yüksek tuttuk. Borçlanma araçlarımıza, miktarların kat kat üstünde talepler geldi. Her enstrümanı detaylı analiz ettik. Sonuçta en doğru zamanda, en doğru araçları kullandık ve ideal projeksiyonların öngördüğünün altında faizlerle süreçleri tamamladık." şeklinde konuştu.

Türkiye'nin kamu borçluluk oranlarında dünyadaki en iyi ülkelerden birisi olduğunu söyleyen Hazine ve Maliye Bakanı, bu durumun her anlamda ellerini güçlü tuttuğunu, gücü koruyarak kazanımların muhafazasıyla hareket ederek hedeflere ulaşılacağını söyledi. GlobalCapital'in ödül değerlendirmesinde Türkiye'nin bir senedir zorlu ekonomik şartlarla mücadeleye zorlandığı vurgulanarak, "Bütün bu zorlukların arasında, borç yönetim ofisi profesyonelliğinden hiç taviz vermedi. 2018 Ağustos ayı Türkiye tarihindeki en keskin ve şiddetli kur saldırılarından birine sahne oldu. Buna rağmen Türkiye ekim ayında piyasalara geri döndü ve 5 yıllık tahvil ile 2 milyar dolar sağladı." ifadeleri yer aldı.