HAK İŞ'ten Taşeron Maaş Zammıyla İlgili Çağrı

Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, taşerondan kadroya geçen işçilerin maaşlarına enflasyon oranında zam yapılmasına yönelik çağrıda bulundu.

HAK İŞ'ten Taşeron Maaş Zammıyla İlgili Çağrı

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, taşerondan kadroya geçen personel ve KİT'lerde kadro alamayan çalışanların maaşlarına enflasyon oranında zam yapılması gerektiğini söyledi.

Hizmet-İş Sendikası Antalya Şubesince düzenlenen temsilciler toplantısına katılan ve burada taşeronların maaş sıkıntısıyla ilgili açıklamalarda bulunan Arslan, bir dönem taşeron firmalarda çalışan işçilerin sosyal haklarının bulunmadığını, senelik izin kullanamadıklarını, maaşlarının da asgari ücretin altında olduğunu hatırlatarak, işçilerin sendikalaştırılması için yoğun mücadele verdiklerini, sürdürülen mücadelenin neticesinde kadro sürecinin başladığını söyledi. Verdikleri mücadele ile bundan sonra belediyelerin, özel idarelerin, üniversitelerin işçi alımlarının ihale üzerinden yapılamayacağını söyleyen Hak İş Genel Başkanı, taşerondan kadroya geçenler ve KİT'lerdeki personelin sorunlarını gündeme getirmeyi sürdüreceklerini söyledi.

Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Hükümetimizden talebimiz taşerondan kadroya geçen arkadaşlarımızın, KİT'lerde çalışan kadro alamamış arkadaşlarımızın ücret zamlarının enflasyon oranında artırılması. Bu bizim en doğal hakkımız. Çalışanların analarının ak sütü gibi hakları olan bir talepleri. Biz bunu sonuna kadar ısrarla savunmaya devam edeceğiz. Bununla da yetinmiyoruz, bütün taşerondan kadro alan arkadaşlarımızdan, KİT'lerde ve bakanlıklarda çalışan arkadaşlarımızdan taleplerini yazılı olarak aldık ve bir imza kampanyasına dönüştürdük. Bunu da inşallah bu ay sonunda hükümetimize sunacağız. Bu düzenlemenin yapılmasını istiyoruz." dedi. Düzenlemenin çalışanlar arasında adaleti sağlayabileceğini vurgulayan Arslan, "Bu çalışma ile hem çalışanların adaletli ve hakkaniyetli bir şekilde çalışmasını sağlayacağız hem ücretler arasındaki dengeyi kuracağız, hem de ülkemizin bu içinden geçtiği sıkıntılı süreci birlikte aşmış olacağız" dedi.

Kamudan haberler, taşeron haberleri, gündemdeki son gelişmeler ve daha fazlasını yakından takip etmek için kamu bülteni uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA