Göçmen Krizi Arttı! Asgari Ücrette Düzenlemeye Gidildi! Asgari Ücret 19 Bin Lira Oldu

İsviçre'nin Ticino kantonu meclisi, sınır komşusu İtalya'dan gelen ucuz işçilere önlem olarak asgari ücreti arttıran bir yasayı onaylama kararı aldı.

Göçmen Krizi Arttı! Asgari Ücrette Düzenlemeye Gidildi! Asgari Ücret 19 Bin Lira Oldu

O Ülkede Asgari Ücrette Düzenlemeye Gitti! Ucuz İşçilere 19 Bin Lira Verilecek

İsviçre'nin İtalyanca konuşulan kantonu , iş için her gün sınırı geçerek İsviçre'ye gelen ve yerel halktan daha ucuz iş gücü sunan İtalyanlara karşı kendi vatandaşlarını koruma amacıyla asgari ücreti arttırma yoluna gitti. Yeni yasaya göre en düşük asgari ücret saatlik 20,25 , en düşük aylık ücret ise 3 bin 200 İsviçre Frangına yükseltildi. Yaklaşık 19 bin TL'ye yükseltilen asgari ücret İsviçre'nin en düşük gelire sahip bölgesi Ticino'da kabul edildi.

70 bin İtalyan'ın bulunduğu bölgedeki haksız rekabet İsviçre vatandaşları tarafından tepki çekiyordu. İsviçre'de Ticino haricinde sadece iki kantonda asgari ücret uygulanıyor, Neuchatel ve Jura kantonlarında saatlik asgari ücret 20 İsviçre frangı olarak veriliyor. Cenevre kantonundaysa tarihi belirlenmeyen bir referandum ile asgari ücret uygulamasına geçilmesi ve ilgili ücretin 23 isviçre frangı olması oylanacak. İSviçre Sendikası'nın ülke çapında asgari ücret uygulamasına geçiş girişimi 2014 yılında seçmenler tarafından reddedilmişti.

Kantonlar , kendi meclislerinde asgari ücret uygulamasına geçebiliyor.