Geliri Düşük Olan Vatandaşlar, İşsizler ve Asgari Ücretliler Dikkat: 1000 TL Daha Verilecek

Koronavirüse karşı alınan önlemler kapsamında 1. ve 2. faz ödemelerinde vatandaşlara 1000 TL ödeme yapıldı yapılmaya devam ediliyor. Yapılan son açıklamada, milyonlarca kişiye daha 1000 TL nakit yardımı yapılacağına yer verildi.

Geliri Düşük Olan Vatandaşlar, İşsizler ve Asgari Ücretliler Dikkat: 1000 TL Daha Verilecek

1000 TL daha verilecek.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında milyonlarca kişiye 1000 TL korona nakdi yardımı yapıldı. Son olarak önceki gün 1000 TL nakdi yardımlar vatandaşlara ödenmeye başladı. 2 milyon 300 bin haneye yapılan ödemeler bugün devam ediyor. 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında  ödemelerin devam  ettiğini , ilk ödemelerin 1-5 Nisan tarihlerinde yapıldığını söyleyerek“Koronavirüsle mücadele kapsamında vatandaşlarımızı desteklemek için oluşturduğumuz Sosyal Destek Programımız 3 fazdan oluşuyor. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımızla sahada ihtiyaç sahibi olarak belirlediğimiz 2.3 milyon haneye faz 2 kapsamında 1.000 TL nakdi yardım yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

BU 1000 TL YARDIM İÇİN BAŞVURU ALINMADI

İlk 1000 TL '!lik yardmda olduğu gibi bu yardımda da başvuru alınmadı. Sosyal yardımlardan faydalanan vatandaşlara 1000 TL 'lik nakit yardımı yapıldı. Bakan Selçuk, ödemelerin PTT 'ler aracılığıyla evlerde yapıldığını söyledi.

1000 TL DAHA VERİLECEK

Bakan Selçuk, 1 ve 2. faz ödemelerinin bu şekilde tamamlanmış olacağını , 3. faz ödemeleri için hazırlıkların başladığını söyledi. İlk faz ödemeleri için başvurular alınmamış , sadece sosyal yardım alanlara ödemeler yapılmıştı. 

BAŞVURU ALINACAK

3. faz ödemeleri için ise başvuruların alınacağı açıklandı. 3. faz ödemelerinde de milyonlarca kişiye 1000 TL corona nakdi yardımı yapılacak. 3. fazda başvurular alınacak. Tüm vatandaşlar buna başvuru yapabilecek. Ancak sadece ihtiyaç sahiplerine ödeme yapılacak. Aynı evden 2 ya da daha fazla kişi buna başvuru yaptıysa bu başvuru tek sayılacak ve her haneden sadece 1 kişiye bu ödeme yapılacak. 

Bakan Selçuk, 3. faz ödemeleri için başvuruların alınacağını söyledi. İlk faz ödemeleri 1 Nisan 'da , 2. faz ödemeleri ise 19 Nisan 'da yapıldı. 3. faz ödemelerinin Mayıs ayında yapılması bekleniyor. Başvuruların ise Nisan ayının son günlerinde ya da Mayıs ayının ilk  günlerinde alınması bekleniyor.

TARİH NETLEŞTİĞİNDE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN

KİMLERE VERİLECEK?

3. faz ödemeleri başvuru bazlı olacak. Başvuru yapan vatandaşlar değerlendirilmeye alınacak ve geliri düşük olan , daha önceki 1000 TL yardımlardan faydalanamayan vatandaşlara ödeme yapılacak. Siz de taleplerinizi iletmek ve anket için TIKLAYIN