Fransa'da Ekonomi Koronavirüs Nedeniyle Zorda! Yüzde 6 Daralma Görüldü

Avrupa'da yeni tip koronavirüs krizini en fazla yaşayan ülkelerden birisi olan Fransa'da yeni tip koronavirüs pandemisi nedeniyle ekonomi 2020'nin ilk 3 ayında yüzde 6 daraldı. Bu durum ülkede 1945 yılından bu yana en kötü performans olarak kayıtlara geçti.

Fransa'da Ekonomi Koronavirüs Nedeniyle Zorda! Yüzde 6 Daralma Görüldü

Fransa Merkez Bankası, Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'nın yeni tip koronavirüs pandemisinden dolayı bu yılın ilk 3 ayı içerisinde yüzde 6 oranında gerilediğini duyurdu. İlgili gerileme 1945 yılından bu yana Fransa ekonomisindeki en kötü 3 aylık performans oldu.Mart ayının son 15 gününde ekonomik aktivitelerde bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 32 oranında düşüş kaydedilirken, Merkez Bankası, ülkede alınan kovid-19 tedbirlerinin GSYH'nin her 15 günde bir yüzde 1.5 gerilemesine neden olacağı tahminini açıkladı.

Fransız basınında konuya ilişkin yer alan haberlere göre, bu ekonomik küçülme beraberinde ekonomik durgunluğu da getirdi. Fransa EkonomiBakanı , iki gün önce konuya dair yaptığı açıklamada 1945'ten bu yana en büyük ekonomik durgunluğun görülebileceğini söylemişti.