Flaş Haber: ABD Teşvik Paketi'nde Son Dakika Gelişmesi Kabul Edildi

Amerika'dan son dakika haberi geldi. Gelen bilgilere göre mecliste teşvik paketi için oylama yapıldı ve oylama sonucu teşvik paketi kabul edildi.

Flaş Haber: ABD Teşvik Paketi'nde Son Dakika Gelişmesi Kabul Edildi

ABD'deki teşvik paketi ile ilgili son dakika haberi:

ABD'de , tüm dünyanın merakla izlediği teşvik paketinden son dakika haberi geldi. 1.9 trilyon dolarlık teşvik paketi ile vatandaşlara 1400 dolarlık yardım yapacak ABD, para yardımının yanı sıra aşı, ilaç ,tedavi, işsizlik ödenekleri ve diğre ödemeleri de yapacak.

ABD Basını, söz konusu teşvik paketinin meclisteki süreci hakkında şu ifadeleri yazdı:

  • Senato, bir dizi maraton oylamasının ardından 1.9 trilyon dolarlık teşvik faturasını onayladı.
  • 50-49 oy parti çizgisine düştü ve hiçbir Cumhuriyetçi yasayı desteklemedi.
  • Şimdi, Meclis önümüzdeki hafta başında yardım planını uygulayacak.

Maine'den Senatör Susan Collins, bunun yerine 650 milyar dolarlık bir yardım planı geliştirmeye çalıştı. Sonra Kentucky'den Senatör Rand Paul, küçük işletme kredileri için uygunluğu sıkılaştırmaya çalıştı. Senatör Mitt Romney, eyalet ve yerel yönetimlerden Hazine Bakanlığı aracılığıyla federal yardım başvurusunda bulunmalarını zorunlu kıldı. Demokratlar onları yendi.

Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer, oylama yeniden başlarken, "Hata yapmayın: işi bitirene kadar çalışmaya devam edeceğiz," dedi.

Senato Azınlık Lideri Mitch McConnell, tasarıyı ele aldıkları için Demokratları cezalandırdı. "Aman Tanrım. Bu, bu hızlı süreç için oldukça bir başlangıçtı," dedi. "Bu, bu büyüklükte bir sorunla uğraşırken iki taraflılığın faydaları olduğunu kanıtlıyor."

Daha sonra oylama yapıldı ve teşvik paketi meclisten geçti. Söz konusu teklif önümüzdeki günlerde Joe Biden'in önüne gidecek.