Flaş: Dolar Kuru Yüzde 20 Değer Kaybedecek-İşte Güncel Döviz Kuru ve Gram Çeyrek Altın Fiyatları

Son dakika haberi: Dolar kuru ile ilgili şoke eden bir tahmin yayımlandı. Citibank tarafından yapılan son dakika açıklamasında doların 2021 yılında yüzde 20 değer kaybedeceğine yer verildi.

Flaş: Dolar Kuru Yüzde 20 Değer Kaybedecek-İşte Güncel Döviz Kuru ve Gram Çeyrek Altın Fiyatları

Flaş dolar tahmini: Yüzde 20 değer kaybedecek.

Dünyanın önde gelen bankalarından birisi olan ABD merkezli Citibank, bir son dakika açıklamasında bulundu. Yapılan açıklamada dolar kurunun önümüzdeki yıllardaki yönü ile ilgili dikkat çeken bir rapora yer verildi. Raporun sonucu ise tüm dünyada büyük yankı buldu. Söz konusu rapora göre koronaya çare olması beklenen aşıların rezerv para birimi doları da dolaylı yoldan olumsuz etkileyeceğine dikkatler çekildi. 

DÜŞÜŞ HIZLANACAK

ABD merkezli banka yaptığı değerlendirmede güvenilir aşının piyasaya sürülmesi ile dolarda hızlı bir düşüşün görüleceğine yer verildi. Tüm dünya piyasalarında yankı bulan raporda, dolar ile cronavirüs aşısı arasında değerlendirme yapıldı ve "Güvenilir ve geniş kitleler tarafından ulaşılabilir aşılar piyasaya sürüldüğünde, doların yapılsal olarak aşağı yönlü trendinin katelize olacağını düşünüyoruz. Bu noktadan yola çıktığımızda, doların düşüş trendinin hızlanması ve 2021'de yüzde 20'ye kadar değer kaybı bekleniyor." denildi. 

AŞI BÜYÜK İHTİMALLE BAŞARILI OLACAK

Önce Pfizer daha sonra ise Moderna aşıyı bulduğunu açıkladı. Pfizer'in aşısı yüzde 90 oranında, Moderna'nın aşısı ise yüzde 94.5 oranında etkili. Söz konusu aşıların büyük ihtimal başarıya ulaşacğaına yer verildi. 

Citibank'ın araştırmasında doların yaşayacağı kaybın, aşının yaygın dağıtımı ve devam etmekte olan gevşek para politikası nedeniyle olacağı vurgulanıyor. 

Faiz kararı doları nasıl etkiler? Cevabı için TIKLAYIN

DOLAR KURU NE KADAR? YÜKSELİŞE GEÇTİ

Piyasalardan alınan son dakiak verilerine göre dolar kuru az önce yükselişe başladı. Sabah saatlerinde 7,69 TL seviyesindeydi. Ancak dolar kuru yükselişe geçti ve 7,79 TL seviyesine kadar geldi.

EURO NE KADAR?

Euro kuru 9,21 TL'ye yükseldi.

GRAM ALTIN NE KADAR?

Gram altın ise 473 TL 'ye geldi.

Çeyrek altın ise 772 TL.