Flaş... Altın Fiyatlarında Rekor (Neden Yükseliyor , Tahminler ve Yorum)

Son dakika haberi: Altın fiyatlarında hızlı yükseliş başladı. Türkiye 'de piyasaların kapanmasına yakın saatlerde başlayan yükseliş kısa sürede hızlandı ve gram ile çeyrek altın rekor seviyelere kadar geldi. Altının ons fiyatı son 8 yılın rekorunu kırıp 1800 dolara yaklaşırken buna paralel olarak gram altında yükseliş görüldü. İşte altın fiyatlarında son durum ve güncel altın fiyatları ile altın tahmini.

Flaş... Altın Fiyatlarında Rekor (Neden Yükseliyor , Tahminler ve Yorum)

Son dakika haberi: Altın fiyatlarında hızlı yükseliş.

Türkiye 'de piyasaların kapanmasına yakın saatlerde gram ve çeyrek altın fiyatlarında hızlı yükseliş başladı. Az önce 391 TL seviyesinde seyreden gram altın , dakikalar içinde yükselişe geçti ve 5 TL değer kazandı. 5 TL 'lik değer kazanması sonrası gram altın son dönemlerin en yüksek seviyesine kadar yükseldi ve rekor kırdı. 

ALTIN ONS FİYATI

Altının ons fiyatına baktığımızda sabah saatlerinde 1780 dolar seviyesinde olan ons fiyatı , kısa sürede hızlı yükselişle 1795 dolar seviyesine kadar tırmandı. İşte gün içindeki değişim grafiği:

GRAM ALTIN FİYATI

Piyasalardan alınan sondakika verilerine göre gram altın hızlı bir yükseliş içine girdi. Saat 16,00 sularında 391 TL seviyesinde olan gram altın , hızlı yükselişle 396 TL seviyesini gördü. İşte altında son dakikalardaki değişim grafiği:

SON 2 YILDAKİ DEĞİŞİM

396 TL seviyesini gören gram altın tüm zamanların en yüksek seviyesi ile günü kapatacak. İşte son 2 yılda gram altındaki değişim:

ÇEYREK ALTIN

Kapalı çarşıdan alınan son dakika bilgilerine göre çeyrek altın 633 TL 'ye alınıp 638 TL 'ye satılıyor. 

Cumhuriyet altını 2585 TL 'ye alınıp 2606 TL 'ye satılıyor.

Yarım altın 1264 TL 'ye alınıp 1274 TL 'ye satılıyor.

22 ayar bilezik gram fiyatı alışta 358,50 TL , satışta 362,50 TL.

ALTIN NEDEN YÜKSELİYOR?

Koronada ikinci dalga paniği altın fiyatlarında yükselişe sebep oluyor. Tokyo, İran ve başka yerlerde yeni enfeksiyonların hızı, koronavirüste yeni dalga korkularını artırdı. Avustralya'nın en kalabalık iki eyaleti, yetkililerin vaka sayısındaki artışı kontrol altına alma çabaları dahilinde, Salı akşamından itibaren ortak sınırı kapatacak. ABD'nin bulaşıcı hastalıklardan sorumlu en üst düzey yetkilisi Anthony Fauci, koronavirüsü önlemek için geliştirilecek bir aşının enfeksiyona karşı koruyuculuk süresinin muhtemelen sınırlı olacağını söyledi.

ALTIN YÜKSELİŞE DEVAM EDER Mİ?

Kotak Securities analisti Madhavi Mehta , altın fiyatları ile ilgili yaptığı değerlendirme açıklamasında şunları söyledi:

"Altın, hisse senetlerinde görülen sürekli yükselişe rağmen bu denli güç göstererek şaşırttı. Bunun temel nedeninin merkez bankalarından gelen yüklü likidite olduğunu düşünüyorum," dedi ve "Altın son kazançlarını koruyor, ancak 1,800 doları kırmak ve bunun üzerinde kalmak için yeterli ivmesi yok. Eğer birkaç seans daha bant seyri olursa ve hisse senetleri güçlü kalırsa, altın düzeltmelere karşı kırılgan olabilir"ytd

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA