Fitch'ten Türkiye Kararı: Kredi Notu Düşürüldü

Son dakika haberi: Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch'ten bir son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada Türkiye'nin kredi notu düşürüldü.

Fitch'ten Türkiye Kararı: Kredi Notu Düşürüldü

Son dakika : Fitch 'ten Türkiye kararı.

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch 'ten Türkiye açıklaması geldi. Yapılan açıklamada Fitch , Türkiye 'nin kredi notunu eksiye döndürdü. 

Fitch Ratingsten Türkiye 'de ekonominin son durumu ile ilgili yapılan açıklamada, "döviz rezervlerinin tükenmesi, zayıf para politikası, negatif reel faiz oranları ve kısmen güçlü kredi teşviğinin tetiklediği yüksek cari açığın dış finansman risklerini artırdığı" denildi. 

DURAĞANDI

Türkiye'nin daha önceki notu durağandı. Ancak Fitch, yaptığı açıklamada Türkiye'nin notunu negatife revize etti. Kredi notu ise BB- seviyesinde tutuldu. 

Ülkenin ılımlı düzeydeki kamu ve hanehalkı borçları, canlı bir özel sektöre sahip olma, geniş ve eçeşitlenir ekonomi, iş yapma kolaylığı, kişi başına düşen gayrisafi yurtiçi hasıla ile desteklendiği belirtilen açıklamada, buna karşın zayıf dış finansman, geçmişten gelen ekonomik dalgalanmalar, yüksek enflasyon, siyasi ve jeopolitik riskler gibi faktörlerin söz konusu olduğuna yer verildi. 

SENEYE BÜYÜME

Söz konusu açıklamada Türkiye 'nin bu yıl yüzde 3.9 daralacağı , 2021 yılında ise ekonominin 5.4 seviyesinde büyümesinin beklendiğine yer verildi. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA