Fed Sonrası Altın Fiyatlarında Hızlı Yükseliş Başladı: Tahmin Yayımlandı

Son dakika haberi: Fed faiz kararı sonrası altın fiyatlarında flaş hareketlilik başladı. Ons ve gram altın fiyatları kısa sürede tırmanışa geçti. İşte altın fiyatlarında son durum ve gelen son altın tahmini.

Fed Sonrası Altın Fiyatlarında Hızlı Yükseliş Başladı: Tahmin Yayımlandı

Fed sonrası gram altın hızlı yükselişe geçti.

Amerikan Merkez Bankası akşam saatlerinde faiz kararını açıkladı. Açıklanan kararda faizin sabit tutulduğu açıklandı. 0 ile 0.25 bandında bırakılan faiz sonrası döviz ile altın fiytlarında hareketlilik başladı. 

DOLAR DÜŞTÜ

Dolar kuru Fed kararı sonrası bir miktar düştü. Karar öncesi 6,80 TL sınırına kadar gelen dolar kuru 6,77 TL 'ye geriledi.

ALTIN HIZLI YÜKSELDİ

Faiz kararı öncesi düşen gram altın , karar sonrası yükselişe başladı. Faiz kararından dakikalar önce 373 TL 'ye kadar gerileyen gram altın , faiz kararı açıklandıktan dakikalar sonra hızlı şekilde yükselişe geçti. 

Karar öncesi 1711 dolar seviyesine kadar inen altının ons fiyatı , karar sonrası tırmanışas geçti ve 1739 dolara kadar çıktı. 

İşte altının ons fiyatında son saatlerde yaşanan değişim:

Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre gram altın 379 TL 'ye geldi. 

İşte Fed kararı sonrası gram altındaki değişim grafiği:

ALTIN TAHMİNİ YAYIMLANDI

Dünyanın öncü yatırım şirketlerinden biri olan Goldman Sachs, yeni tahmin yayımladı. 

Goldman Sachs Group Inc., altın fiyatlarının, Fed'in hedef seviyesi üzerinde seyreden enflasyonu tolere etmeye karar vermesi halinde, ons başına 2,000 doların üzerine tırmanabileceğini kaydetti, ancak bunun bankanın baz senaryosu olmadığına dikkat çekerek, 12 aylık fiyat tahminini 1,800 dolar olarak tekrarladı. Diğer taraftan, milyarder para yöneticisi Jeffrey Gundlach'ın, uzun vadede altın için beklentisi yukarı yönlü ve Gundlach, metalin yeni zirvelere ulaşacağını ve "zayıf dolar" beklentisine bağlı hareket etmekte olduğunu kaydetti.

Singapur'da Phillip Futures'ın emtiadan sorumlu kıdemli müdürü Avtar Sandu, "Fed'in genişlemeci politikalara devam etmek zorunda kalacağına ilişkin beklentiler, altının Cuma günkü sert düşüşün ardından toparlanmasına yardımcı oldu," dedi ve "Fed'in faizleri düşük tutma taahhüdünü yinelemesi bekleniyor. Düşük faizler, altın yatırım talebi için çok olumlu" değerlendirmesinde bulundu.