FED Başkanı Ağzını Açtı, ABD'li Zenginler 8 Dakikada 78 Milyar Dolar Kaybetti!

Cuma günü faiz ile alakalı yapmış olduğu açıklamalar ile Amerikan ekonomi borsalarını altüst eden Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell’ın sonrasında ABD'li pek çok milyarder, sadece 8 dakika içinde 78 milyar dolar kaybetti.

FED Başkanı Ağzını Açtı, ABD'li Zenginler 8 Dakikada 78 Milyar Dolar Kaybetti!

Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası (ve parantez kapağı başkanı üzerime Power, Jackson Hol Ekonomi Sempozyumu’nda kürsüye çıkmıştı. Burada yapmış olduğu açıklamalar ile "faiz artışına devam" sinyali vermişti. Bu konuşmanın sonrasında zengin Amerikalılar, 78 milyar doları sadece 8 dakika içinde kaybetti. 

ABD'de Yüzlerce Şirkette Kayıp Yaşandı 
Wall Street’te %3 oranında düşüş meydana gelirken, S&P 500 endeksi ise Haziran ortasından itibaren en sert kaybını kaydetti. 

Amazon, Tesla, Microsoft, alphabet gibi teknoloji devlerinin işlem gördüğü    Nasdaq 100, cuma günü %4'ten fazla kayıp kaydetti.

Amerikalı Zenginler 78 Milyar Dolar Kaybetti 
Amerikan Merkez Bankası Başkanı'nın konuşması yalnızca 8 dakika sürdü fakat Amerika'nın en zengin insanları servetlerinden 78 milyar dolar kaybetti. Bloomberg milyar derler endeksi'ne göre Amerika Merkez Bankası başkanının yapmış olduğu konuşması sonrası meydana gelen satış dalgası neticesinde en büyük kayıp; 6,8 milyar dolar ile dünyanın en zengin insanı olarak bilinen Jeff Bezos yaşadı. 

Onu 5,5 milyar dolarlık bir kayıp ile teknoloji dünyasına yatırım yapan dünyanın en zengin insanlarından ünlü milyardır Elon musk; 2,7 milyar dolar ile Warren Buffet  ve 2,2 milyar dolar ile Bill Gates takip etti.