Faiz Sonrası Döviz Kuru ve 24 Ayar Gram Altında Hareketlilik (Altın ve Dolar Kaç TL Oldu?)

Merkez Bankası'nın faiz kararı açıklandı. Faiz kararının ardından döviz kurunda kısa sürede hareketlilik başladı.

Faiz Sonrası Döviz Kuru ve 24 Ayar Gram Altında Hareketlilik (Altın ve Dolar Kaç TL Oldu?)

Merkez Bankası'nın faiz kararı belli oldu Dolar ve altında hareketlilik başladı.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası 2021 yılının ilk PPK toplantısını yaptı. Toplantının ardından beklenen açıklama geldi ve poltiika faizi kararı duyuruldu. Açıklamada geçen ay 15'ten 17'ye çıkarılan faizin bu sefer sabit tutulduğuna yer verildi.  Söz konusu açıklamada, "Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 17 düzeyinde sabit tutulmasına karar vermiştir." denildi. 

FAİZ SONRASI DOLAR KURU

Faiz kararının ardından dolar kurunda kısa süreli bir hareket başladı. Faiz kararı açıklandığında 7.42 TL seviyesinde olan dolar kuru düşüşe geçti ve kısa sürede 7.37 liraya geriledi.

EURO 

Euro kuru da 9,02 TL'den 8,96 TL'ye geriledi.

GRAM ALTIN

24 Ayar Gram altın fiyatında ise ciddi bir değişiklik olmadı. Sabah saatlerinde 446 TL seviyesinde olan gram altın faiz öncesi 443 TL'ye geriledi ve faiz sonrası bu seviyeden işlem görmeye devam etti.

Huatai Futures Araştırma Raporunda "ABD’de yumuşak bir başkanlığa geçişin gerçekleşmesiyle, yatırımcılar teşvik paketinin ekonomik toparlanmayı ve şirket kazançlarını artırmayı destekleyeceği konusunda iyimser." denildi.

Axi Baş Piyasa Stratejisti Stephen Innes ise yaptığı açıklamada, "Altın bu sene yükselen tahvil faizleri ve güçlenen dolardan dolayı baskılandı. Piyasa fiyatları kilit destek seviyesinin üzerinde tutmaya çalışırken altın 1.850 dolar olan psikolojik seviyeyi aşmakta zorluk çekti." dedi.