Faiz Kararı Öncesi Dolar Bir Rekor Daha Kırdı (Faiz Arttırımı , İndirimi Gelirse Dolar/TL Ne Olur?)

Merkez Bankası 'nın faiz kararı öncesi dolar kuru bir rekor daha kırdı. Piyasalardan alınan son dakika verilerine göre dolar kuru 7.70 TL'yi görerek tüm zamanların en yüksek seviyesine kadar geldi. Euro kuru ise 8,97 TL seviyesinde. Peki Merkez Bankası faiz kararının ne olması bekleniyor? Faiz arttırılır , azaltılırsa ne olur? İşte detaylar.

Faiz Kararı Öncesi Dolar Bir Rekor Daha Kırdı (Faiz Arttırımı , İndirimi Gelirse Dolar/TL Ne Olur?)

TCMB faiz kararını açıklıyor.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası 2020 yılı Eylül ayı PPK toplantısını yarın yapacak. Para Poltiikası Kurulu Toplantısının sona ermesinin ardından Merkez Bankası faiz kararını açıklayacak.

KRTİK TOPLANTI

Son günlerde döviz kurlarının yükselmesi , rekor kırması sonrası yapılacak bu toplantı , kritik bir öneme sahip. 

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Tolga Dağlaroğlu sosyal medya hesabı üzerinden bir son dakika açıklamasında bulundu. Dağlaroğlu yaptığı açıklamada faiz arttırımı yapılması durumunda mali genişlemenin heba edileceğini söyleyerek, "Açık bir faiz artırımına gidilmesi mali genişlemeyi heba etmeye neden olur" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Mehmet Hasan Eken ise yaptığı açıklamada, "TCMB faiz arttırırsa ülkenin bütün iktisadi sorunları bitecekmiş gibi bir algı oluşturulmuş. Fair arttırılsa ne mi olur? Kısa vadede dolar biraz düşer. O kadar. Üretim artmaz, istihdam artmaz, cari açık düşmez. Uzun vadeli ekonomi planın yoksa hasar daha da büyür." dedi.

DOLAR KURU NE KADAR?

Art arda rekor kıran dolar kurundan bir rekor daha geldi. Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre dolar kuru 7,70 TL'yi görerek bir rekor daha kırdı. 

FAİZ KARARI SAAT KAÇTA AÇIKLANACAK?

Türkiye Cumhuriyeti Merkezi Bankası, Eylül 2020 Politika faizi kararını 24 Eylül günü saat 14.00 'da açıklayacak. 

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA