Fahrettin Yokuş: KİT'lerdeki Taşeron İşçilerin Kadro Sorunu Çözülmeli

Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli taşeron işçilerin kadroya geçişi AK Parti'nin seçim vaatleri arasında yer alıyordu. Geçtiğimiz dönemlerde kamudaki taşeron işçiler için düğmeye basılsa da KİT'lerdeki taşeronun sorunu çözüme kavuşturulmuş değil. KİT'lerde görev yapan binlerce personel Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu konuda yanlış bilgilendirildiğini öne sürerek yetkililerden verilen sözlerin yerine getirilmesini talep ediyor.

Fahrettin Yokuş: KİT'lerdeki Taşeron İşçilerin Kadro Sorunu Çözülmeli

SADAKA DEĞİL, HAKLARI OLANI İSTİYORLAR! DAHA NE KADAR BEKLEYECEKLER?

Kamu Bülteni'ne konuşan ve emekçilerin her zaman yanında olduklarını belirten İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, KİT'lerde görevli binlerce taşeron işçinin ayrımcılığa maruz kalmasının kabul edilemez bir durum olduğunu, meclis yeni döneme girdikten sonra bu konuyu gündemde tutacaklarını belirterek, "Hakları olanı istiyorlar. Bu emekçilerimizin sesini duymamız gerekiyor. Aynı iş yerinde aynı işi yapan kadrolu personelden daha az maaş alıp, daha az özlük haklarına sahipler. Bununla ilgili Sn. Genel Başkanımız Meral Akşener de defalarca açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanlış bilgilendirildiğini düşünüyoruz. Biz bu konuyu gündemde tutmaya, emekçilerimiz hakkını alana kadar doğruları söylemeye devam edeceğiz. Haksızlık karşısında susmak bize yakışmaz. Bu kardeşlerimiz kimseden sadaka istemiyor, haklarını istiyor. Eski bir sendikacı olarak, emek mücadelesinin sonuna kadar yanında duracağımı, asla bu kardeşlerimizi yanlız bırakmayacağımı ilan ediyorum. KİT'lerdeki Taşeron kadroyu hak ediyor." ifadelerini kullandı.

FİRMALARA VERİLECEĞİNE YA DEVLETİMİZE KALSIN YA DA İŞÇİLERİMİZİN MAAŞINA EKLENSİN

Firmalara aktarılan kaynaklara dikkat çeken İYİ Parti Konya Milletvekili Yokuş, "Bu para ya devletimize kalsın, ya da işçilerimizin maaşlarına eklensin. Burada kamu zararı söz konusu oluyor. Hem işçilerin mağduriyetinin giderilmesi hem de gereksiz kamu harcamasının önüne geçilmesi için atılacak adımların önemi büyük. Cumhurbaşkanlığı bu konuda iki kere kararname çıkardı. KİT'lerin bunu uygulama zorunluluğu bulunuyor. Uygulamadıkları her an kamuyu zarara uğratıyorlar." şeklinde konuştu.