Fahrettin Yokuş: En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine çıkartılmalı 

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş iktidara emekli maaşı üzerinden çağrıda bulundu. Ekonomik kriz nedeniyle emeklilerin geçimlerini sağlamakta zorlandığını ifade eden Yokuş, “En düşük emekli maaşı en az asgari ücret seviyesine çıkarılmalı ve yüzde 36'dan aşağı emekli maaşına zam yapmamanız lazım” dedi. 

Fahrettin Yokuş: En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine çıkartılmalı 


İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 2022 yılı bütçe görüşmelerinde emekli maaşlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

“YÜZDE 36,2 ORANINDA ZAM YAPILMALI”

Memur, işçi ve emekli maaşlarına harç ve vergilere gelen yüzde 36,2 oranında zam yapılması gerektiğini ifade eden Yokuş, “Yeniden değerlendirme dediğiniz vergileri -yüzde 36,2- 2022 yılında memur, işçi, emekli, bütün vatandaşlardan alacaksınız.  Memurlara 2022'de yüzde 36,2 zam yapmak zorundasınız, işçilere de yüzde 36,2 zam yapmak zorundasınız; toplu sözleşmeleri tekrar gözden geçiriniz. Asgari ücret bunun çok üstünde olmalı, emeklilerde en düşük emekli maaşı en az asgari ücret seviyesine çıkarılmalı artı yüzde 36'dan aşağı emekli maaşına zam yapmamanız lazım. Adalet böyle olur, hakkaniyet böyle olur yani sen vergi olarak kepçeyle alacaksın, emekliye, memura, asgari ücretliye, taşerona kaşıkla vereceksin ondan sonra ‘adalet’ diyeceksin” dedi. 
“BİN 500 LİRAYLA HEPİMİZ GEÇİNELİM BAKALIM”

AK Parti Milletvekilleri ve bakanlara, ‘Buyurun Bin 500 lirayla siz geçinin diyen Yokuş, şunları söyledi:
“Emeklilerimizin öyle bir durumu var ki 2000'den önce, 2000'den sonra emekliler. Yahu, ‘emekli maaşını 1.500 lira yaptık’ diye oynadınız burada. Bir, zil takıp oynamadığınız kaldı. Ben bunu Komisyonda da söyledim Sayın Bakanıma. Gelin bakalım yüreğiniz yetiyorsa, ben devlet memuriyeti yaptım, hiçbir iktisadi ticari işim yok memur maaşı dışında. 1.500 lira alalım hepimiz, bir ay geçinelim bakalım. Yapmayın arkadaşlar. Onun için asgari ücrete kadar çıkaracaksınız. Emeklinin durumunu düzelteceksiniz. Kardeşim, biz yaşlılarımıza ne yaparız? Hürmet ederiz, onlara daha iyi itibar ederiz, evimizin baş köşesine oturturuz; töre bu, inanç bu, iman bu.”

“EYT’LİLER AYAKLARINIZA TAKILACAK”

EYT ile ilgili de açıklamalarda bulunan Yokuş, “Emeklilikte yaşa takılanların, niye haklarını vermiyorsunuz? Önerge verdik, bütçede de verdik, görmediniz. Ama bu emeklilikte yaşa takılanlar sizin de ayağınıza takılacak, hiç merak etmeyin, böyle devam edin, ayağınıza takılacak” ifadelerini kullandı.