Evde Bakım Ücreti Zamlandı! İşte 2020 Temmuz Engelli Aylığı ve Evde Bakım Ücreti

Engelli aylığı ve evde bakım ücreti ile ilgili beklenen açıklamalar art arda geldi. Bakan Selçuk, memur maaşlarıyla birlikte evde bakım ücreti ve engelli aylığının zamlandığını söyledi.

Evde Bakım Ücreti Zamlandı! İşte 2020 Temmuz Engelli Aylığı ve Evde Bakım Ücreti

2020 yılı temmuz ayı ödeme döneminde 1 milyon 405 vatandaşa aylıklar ödendi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, 2020 yılında gerçekleşen toplam ödeme tutarının 12 milyar liraya ulaşacağını söyledi. Yaşlı ve engelli aylığı tutarlarının, memur maaşlarına yapılan zam ile artış gösterdiğine dikkat çeken Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yaşlı aylıklarının 711.50 TL, yüzde 40-69 engelli raporu olanlarının aylıklarının 567.97 TL, yüzde 70 ve üzeri engelli raporu olanların aylıklarının 851.95 TL olduğunu açıkladı. 18 yaş altı bakıma muhtç engelli yakını olan vatandaşların aylıklarının da 567 TL'ye yükseldiğini açıklayan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, ağır silikozis hastalığı olanların 1562 TL aylık alacağını belirtti. Bakan Selçuk, evde bakım yardımı ücretlerine ilişkin ise, "2020 yılı Temmuz-Aralık dönemi için evde bakım yardımını aylık 1.544,61 TL'ye çıkardık" diye konuştu.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, "Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, ekonomik nedenlerle kurum bakımına bırakılmaması için önce aileleri ve yakınlarının yanında kalmasını destekliyoruz.” diyen Bakan Selçuk, “Bu kapsamda aylık 144 bin çocuğumuz için 155 milyon TL Sosyal Ekonomik Destek (SED) sağlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Engelli aylıkları, evde bakım ücreti ve benzeri konulardaki son dakika gelişmelerini takip etmek, yeni haber olduğu anda haberdar olmak için tıkla ve indir. https://www.instagram.com/kamu.bulteni