Et Fiyatlarıyla İlgili Bir Garip Açıklama Uzun Kuyruklar Oluyordu Fiyat Arttırdık

Yüzde 48 zammın geldiği et fiyatları ile ilgili Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Osman Uzun yüzde 48’lik zammın gerekçesini açıkladı. ‘’ Bizim fiyatlar çok düşüktü. Bu nedenle çok uzun kuyruklar oluşuyordu.‘’

Et Fiyatlarıyla İlgili Bir Garip Açıklama Uzun Kuyruklar Oluyordu Fiyat Arttırdık

Et ve tavuk ürünlerine büyük zam geldi. 1 kg kıymanın kilosu 56 liradan 83 liraya, 1 kg kuşbaşının fiyatı da 62,50 liradan 92 liraya çıktı. Artan tepkiler üzerine Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü Osman Uzun açıklamalarda bulundu. Uzun, ‘’Bizim fiyatlar çok düşüktü. Bu nedenle çok uzun kuyruklar oluşuyordu. Bu nedenle biz fiyatı artırdık. İfadelerini kullandı.

Et ve Süt Kurumu tarafından fiyatların artmasıyla beraber piyasada da fiyatların daha yukarı çekileceği endişesi yerini aldı. Piyasaya göre daha düşük fiyata et satıldığını ifade eden Uzun, ‘’Yine de piyasaya göre yüzde 15 daha düşük bir fiyat var. Karkas etin fiyatı 80 lira olmuş, bizim 56 liradan kıyma satmamız zaten mümkün değildi." İfadelerini kullandı.

Dünya gazetesi yazarı Ali Ekber Yıldırım'a konuşan Osman Uzun, açıklamasında et alım fiyatlarının da yükselmesi gerektiğini belirterek, "Alım fiyatında da bir artış yapmamız gerekiyor. Bunun için çalışmalar yaptık. Hem Sayın Bakanımıza sunduk hem de Fiyat İstikrar Komitesi‘ne sunduk. Oradan çıkan karara göre alım fiyatında da artış olacak. Biz de zaten ihtiyacımız olan eti piyasadan kesilmiş et olarak alıyoruz. Bu konuda dijital - elektronik bir ihale açıyoruz. Kilosunu 78 -79 liradan et alıyoruz." ifadelerine yer verdi.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /