Eşi Vefat Eden Kadınlara 300 Bin TL Konut Desteğinde 18 Yaşından Küçük En Az 3 Çocuk Koşuluyla İlgili Yeni Açıklama

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık tarafından duyurulan; eşi hayatını kaybetmiş ve sosyal yardım desteklerinden faydalanan kadınlara ilişkin yeni konut desteği gündem olmuştu. Konut destek programı kapsamında hane başına 300 bin TL tutarında destek ödeneceği aktarılırken bu destekten, eşi hayatını kaybetmiş ve 18 yaş altı en az 3 çocuğa sahip olan sosyal yardım faydalanıcısı kadınların yararlanabilecekleri aktarılmıştır. Bakan Yanık’tan konuyla alakalı yeni bir açıklama geldi.

Eşi Vefat Eden Kadınlara 300 Bin TL Konut Desteğinde 18 Yaşından Küçük En Az 3 Çocuk Koşuluyla İlgili Yeni Açıklama

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, eşi hayatını kaybeden ve sosyal yardımdan faydalanan kadınlara ilişkin yeni bir desteği daha hayata geçireceklerini dile getirerek;
“Eşi vefat etmiş kadınlara yönelik konut destek programı kapsamında 2023 adet konut temini sağlayacağız. Toplamda 607 milyon TL bütçemiz ile hane başına 300 bin TL destek vereceğiz.”

Demişti.

Yanlış Değerlendirmelerin Yapıldığına Şahit Oluyoruz

Aile bakanı Derya Yanık yapmış olduğu açıklamada;

“Eşi vefat etmiş sosyal yardım faydalanıcısı kadınlara ilişkin konut desteğimiz ile alakalı aşağıdaki açıklamanın yapılması gereği duyurmuştur. 24 Ekim Pazartesi günü duyurmuş olduğumuz eşi vefat etmiş kadınlara yönelik konut destek programı kapsamında 2023 adet konut temini ile toplamda 607 milyon TL tutarında bütçe ayırmak suretiyle hane başına 300 bin TL tutarında destek vereceğimizi dile getirmiştik. Söz konusu bu destekten eşi vefat etmiş ve 18 yaş altında olmak şartıyla 3 ve daha fazla çocuğu bulunan sosyal yardım faydalanıcısı kadınların yararlanabileceklerini duyurduk. Başta büyükşehir belediyeleri olmak üzere yerel yönetimler ve hayırseverlerle iş birliği içerisinde hayata geçirilecek bu programa dair bazı yanlış değerlendirmelerin yapıldığına şahit oluyoruz.

Bütün sosyal desteklerimiz de ve yardımlarımızda öncelikli şart başvuruların 3294 sayılı kanun kapsamında sosyal yardım faydalanıcısı olmalarıdır. Eşi vefat etmiş kadınlara ilişkin bu programımızda arz odaklı sosyal politikalarımız doğrultusunda gerçekleştirmiş olduğumuz hane ziyaretleri neticesinde oluşturulmuştur. 49 başlıkta yürütmüş olduğumuz sosyal desteklerimizin her biri, farklı kriterlere bağlı bir şekilde gerçekleşip böylece daha kapsayıcı ve etkin bir biçimde vatandaşlarımızla buluşmaktadır. Söz konusu programlarımızda da hanede bulunan iyi fiyatlı sayısının çokluğuna göre bir düzenleme gerçekleştirilmiştir. Programı, sahadan almış olduğumuz veriler ışığında bundan sonra gittikçe genişleyecek biçimde planlanmıştır.”

Dedi. .