Erdoğan'dan 'Lüks Jet' Açıklaması: Hibe Edildi, CHP'yi Niye Rahatsız Ediyor

Azerbaycan ziyaretinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP tarafından gündeme getirilen lüks jumbo jet ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'dan 'Lüks Jet' Açıklaması: Hibe Edildi, CHP'yi Niye Rahatsız Ediyor

Uçağın Türkiye'ye hediye edildiğini söyleyen Erdoğan, CHP ve CHP'nin Televizyon Kanalının bu konuyla ilgili neden rahatsızlık duyduğunu anlamadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir süredir sosyal medyada ve muhalefet partileri tarafından gündeme getirilen 'Uçak' konusuna açıklık getirdi.

Uçağın Katar tarafından satıldığını öğrendikleri zaman 500 milyon dolar civarında bir fiyatı olduğunu bildiklerini söyleyen Erdoğan, o sırada uçakla ilgilenildiğiini, Katar emirinin durumdan haberdar olduktan sonra uçağı Türkiye'ye hibe ettiğini söyledi.

Erdoğan, "O uçak benim şahsımın değil, Türkiye Cumhuriyeti Devletinindir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne verilecek böyle bir uçak, Sultanbet CHP’yi niye rahatsız ediyor? Ya da onların TV kanallarını niye rahatsız eder? Bunları anlamak mümkün değil. Ben bunlara hukuki davalar açtım. Bunlar mahkeme mahkeme sürünecekler. Hepsi, genel başkanları da öyle. Atar atar iftiraları, biz davaları kazanıyoruz; o ödemekten bıkmıyor, biz de kazanmaktan bıkmayacağız, devam edeceğiz. Sözünü ettikleri uçak şu anda boyanıyor. İnşallah her şey bitikten sonra bir seyahati de onunla yaparız. Ama Türkiye Cumhuriyeti’nin uçağına bineceksiniz, benim uçağıma değil. " dedi.

KAMUBULTENİ.COM - ANKARA