Erdoğan Jest Yapacağız Demişti: Asgari Ücrete Jest Miktarı Belli Oldu 2020

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın asgari ücrete jest açıklamasının detaylarını Çalışma Bakanı Selçuk aktardı. Bakan Selçuk işçilere 75 TL 'lik bir jest yapıldığını söyledi.

Erdoğan Jest Yapacağız Demişti: Asgari Ücrete Jest Miktarı Belli Oldu 2020

Hükümetten asgari ücretliye jest.

Asgari ücret görüşmeleri sırasında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücretliye jestlerinin olacağını söyledi. Bu açıklama sınrası asgari ücretli çalışan vatandaşlar umutlandı. Ancak asgari ücret zammı yüzde 15 olarak açıklandı. 

BAKAN SELÇUK JESTİ AÇIKLADI

Hürriyet 'e bir röportaj veren Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk asgari ücretliye 75 TL 'lik bir jest yaptıklarını söyledi.  Bakan yaptığı açıklamada 75 TL'lik  bu rakamın devlete maliyetinin  6 Milyar TL olduğunu söyledi.

2021 ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Aralık 2020 'de yapılacak asgari ücret görüşmeleri hakkında konuşan Bakan Selçuk,  "Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda devlet, işçi ve işveren var. Aynı masadayız. Devlet olarak rolümüz işçi ve işveren arasında hakem olmak. Bu yıl Türk-İş, DİSK ve Hak-İş'i ile birlikte bir açıklama yaptılar.2 bin 578 TL'nin altında bir asgari ücreti imzalamayacaklarını belirttiler. Gelecek sene, sonuna kadar tüm tarafların masada kalmasını arzu ediyoruz." dedi.

BU YILKİ GÖRÜİMELERDE İŞVEREN 2250 DEDİ AMA...

2020 asgari ücret zammı görüşmeleri hakkında konuşan Bakan Selçuk, "Bu sene yaptığımız görüşmelerde, işveren tavan olarak 2 bin 250 lira bandına geldi. Biliyorsunuz, Sayın Cumhurbaşkanımızın çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeme prensibine dikkat ediyoruz. 'Geçtiğimiz sene asgari ücret desteğinin 2019 yılı için son kez verildiğini açıklamamıza rağmen, bu sene zam oranının enflasyon oranının altında kalmaması için 2020 yılı için de 75 liralık asgari ücret desteğini vereceğiz. Asgari ücret desteği işçiye jestimizdi. Bir işçi bazında düşünüldüğünde düşük bir rakam olarak görülse de, bu desteğin toplam maliyeti 6 milyar liranın üstünde. Hem işçimiz hem de işverenimiz için önemli bir destek." dedi

Konuşmanın özeti , işveren en fazla 2250 TL olsun dedi.  Hükümetin desteği ile asgari ücret 2324 TL oldu.  Hükümet işçilere 74 TL 'lik bir jest yaptı.  Peki sizce bu jest yeterli mi? Aşağıdaki yorum kısmından düşüncelerinizi yazabilirsiniz.

ASGARİ ÜCRETLİYE İKRAMİYE TEKLİFİ

Asgari ücretliye 3 ayda 1 ikramiye verilmesi için teklif hazırlandı. Detaylar için TIKLAYIN

ASGARİ ÜCRET HABERLERİ İÇÖİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>>> TIKLAYIN

İOS için >>>> TIKLAYIN