Erdoğan'dan Memur ve Emekli Maaşı Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücrete uygulanan %54 oranındaki zammı hatırlatarak memur maaş artışlarında da Türkiye'nin zenginliğini bütün kesimlere yansıtma anlayışı ile hareket edeceklerini dile getirdi. Türkiye'de asgari ücretle çalışan milyonlarca vatandaşın sabırsızlıkla beklediği asgari ücret zam oranı %54 olarak açıklandı ve net asgari ücret tutarının 8.506 TL'ye çıkarıldı bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Bundan sonra 2023 senesi içerisi

Erdoğan'dan Memur ve Emekli Maaşı Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yılın son kabine toplantısı gerçekleştirildi. Toplamda 3 saat 45 dakika devam eden son dönemin en uzun toplantısının sonrasında Erdoğan kameraların karşısına geçti.


Pek çok konuda önemli değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emekli ile memur maaşlarına uygulanacak zam ile alakalı önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin zenginliğinin bütün kesimlere yansıtma amacıyla hareket ettiklerini dile getiren Cumhurbaşkanı, asgari ücrette gerçekleştirilen yüzde 54 oranındaki zammı hatırlattı.

Memur Maaş Artışını Bu Anlayışla Yapacağız

Memurlar açısından buna benzer bir yaklaşım sergileyeceklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan;

“Türkiye'nin kazancını, zenginliğini çalışanları başta olmak üzere toplumun bütün kesimini yansıtmakta kararlıyız. Asgari ücreti belirlerken sosyal yardımları başta olmak üzere işletmelere vermiş olduğumuz kredi paketlerinde bu anlayış ile hareket ediyoruz. Allah'ın izniyle memur ve emekli maaş artışlarını da bu anlayış doğrultusunda gerçekleştireceğiz”

Dedi.