Erdoğan'dan Kabine Sonrası Döviz Kuru, Borsa Hisse ve Mevduat Hesapları Açıklaması

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kabine sonrası döviz kuru açıklaması geldi.

Erdoğan'dan Kabine Sonrası Döviz Kuru, Borsa Hisse ve Mevduat Hesapları Açıklaması

Erdoğan'dan döviz kuru açıklaması:

"Esnaf, tüccar ve iş insanımızın yanında olduk. Karşılıksız nakit desteğinin tutarı 45 milyar lirayı buldu. İstihdam ve üretimi desteklemek içi,n kredi imkanlarını genişlettik ve paketleri hayata geçirdik. Çalışmak, üretmek isteyipte devletten yardım almayan yoktur. Bazılarının bunu yanlış kullanması bizim iyi niyetimizi 

esnaf ve tüccarlarımıza destek olmayı sürdürüyoruz. Halkımızın tasarruflarını TL olarak değerlendirmesini teşvik ediyoruz. TL mevduat ve katılım hesapları ile ilgili faiz ve kar payındaki stopaj oranlarını düşürmüştük. Stopaj 6 aya kadar yüzde 5, 1 yıla kadar vadeli olanlar yüzde 3, 1 yıl üzerinde olanlar için ise yüzde 0 olarak mart sonuna kadar uygulanmaya devam edilecek. Ayrıca son zamanlarda TL cinsi varlıklarına güveni arttırmak için piyasa dostu adımları arttırdık. TL'de Kasım ayından bu yana değerlenme yaşadı. Vatandaşların döviz talebi azalmaya geçti. 

Tüm vatandaşlarımızdan birikimlerini dövizden TL'ye çevirerek mücadelemize destek vermelerini bekliyoruz.

Son dönemde uluslararası yatırımcıların 11 milyar dolar sermaye girdisi yapmasını önemli görüyoruz. Son zamanlarda 2 milyar dolar hisse tahvile geldi. "