Erdoğan'dan Düşük Faizli 6 Ay Geri Ödemesiz Kredi ve Gençlere İŞKUR'dan İş Müjdesi

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan düşük faizli 6 ay geri ödemesiz kredi ve gençlere iş müjdesi geldi.

Erdoğan'dan Düşük Faizli 6 Ay Geri Ödemesiz Kredi ve Gençlere İŞKUR'dan İş Müjdesi

Erdoğan'dan iş ve düşük faizli kredi müjdesi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni istihdam seferberliğini başlattı.İşe personel alımında yeni destekler şu şekilde verildi:

"Mesleki eğitimlerde çalışan işçilerin maaşlarıın kamu olarak ödeyeceğiz. İl il sektörel beceri haritaları oluşturuyoruz. Geleceğin mesleklerinde yeni iş imkanları için İŞKUr desteklerinde yeni düzenlemelere gidiyoruz. Gençlerin uzun dönem stajlarını destekliyoruz. İstihdam teşviklerini gözden geçirerek mükerrerliğe neden olan uygulamaları sadeleştireceğiz.

6 AY ÖDEMESİZ DÜŞÜK FAİZLİ KREDİ

İlave istihdam finansman desteği adıyla yeni bir destek modeli getiriyoruz. Yeni destek likitide sıkıntısı çeken küçük ölçekli firmalar bundan faydalanabilecek. Buna göre firmalar, istihdama kattıkları her 1 kişi için kredi garanti fonu kefaleti ile 24 ay vadeli ilk 6 ayı ödemesiz, 100 bin liralık kredi kullanabilecektir. 

En fazla 5 kişiye kadar olan bu uygulamada , taahhüdünü yerine getiren firma, yıl boyu ödediği vergileri kredi finansman maliyetinden düşebilecek. İstihdam oluşturan firmalar, bankalardan .ok daha düşük faizle kredi kullanacak.

Nakdi ücret desteğinden faydalanıp çalışanını tekrar işe alanlar, gereken şartları taşıdıklarında ilave istihdama katı desteklerinden faydalanabielcek.

Cumhurbaşkanı Yardımcımızın başkanlığında çalışacak ekonomi koordinasyon kurulu.

Maliye Bakanlığı bünyesinde Finansal İstikrar komitesi.  kurulacak.

En üst düzey kamu görevlilerine atamalarda tecrübe şartı güçleniyor. Bu kadrolara atanacaklar, en fazla 1 kurumun yönetiminde çalışabilecek."