Erdoğan Açıkladı: Coronavirüs Nedeniyle O Vatandaşlara da Nakdi ve Gıda Yardımı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , önceki gün düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası coronavirüs salgını nedeniyle yapılacak yeni yardımlara ve desteklere değindi. Erdoğan, 2 milyon 300 bin haneye yeni yardımlar yapılacağını söyledi.

Erdoğan Açıkladı: Coronavirüs Nedeniyle O Vatandaşlara da Nakdi ve Gıda Yardımı

Son dakika : Yeni gıda ve nakit yardımları yapılacak.

Kabine toplantısı sonrası konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yardımların yapılacağı , 2 milyon 300 bin haneye daha yardım ulaştırılacağını söyledi.

Video Konferans yöntemi ile düzenlenen Bakanlar Kurulu sonrası konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, para ile maske satışının yasaklandığını söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

Parayla maske satışı yasaktır. Salgın bitine kadar vatandaşlarımızın tamamına yetecek maske stoğumuz vardır. Devlet olarak vatandaşlarımıza ücretsiz maske ulaştırmakta kararlıyız. Sosyal mesafeye dikkat etmeliyiz. Hastalığı yayması tehlikeli olan apartman, köy, ilçe hatta ili karantina altına alıyoruz. Şimdiye kadar 65 yaş üstü veya kronik hasta olan 1 milyon 321 bin vatandaşlarımızın temel ihtiyaç taleplerini yerine getirdik. Çalışan ve görevli olanlar dışındaki tüm vatandaşlarımızın evde kalmasını sağlayarak yayılma hızının azami rakama indirmeliyiz. Evlerimizden dışarıya çıkmak zorunda kalan vatandaşlarımızın 3 adım veya 2 metre mesafeden daha yakın bulunmamalarını önemsiyoruz."

YENİ NAKDİ VE GIDA YARDIMLARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasının devamında, yeni nakdi destekler ve gıda yardımı için 1 milyar 500 milyon T L toplandığını ve bunun 2 milyon 300 bin haneye dağıtılacağını söyledi. Erdoğan,  "Ülkemiz bir tehditle karşılaştığında devlet ve millet ele ele vererek tüm imkanlarını seferber etmektedir, bugün de yaptığımız budur. Kampanya hesaplarında toplanan meblağ 1 milyar 500 milyon lirayı buldu. 2 milyon 300 bin haneye daha yardım ulaştırmak için hazırlıklara başladık" ifadelerini kullandı.

HİÇBİR GELİRİ OLMAYANLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hiçbir geliri olmayan vatandaşlarımıza çağrıda bulunmak istiyorum; valilik veya kaymakamlarımıza telefonla durumunuzu anlatmanız halinde devletimiz her türlü desteği size verecektir"  dedi.

KİMLERE VERİLECEK?

1000 TL 'lik korona nakdi yardımı , Bakanlıktan sosyal ödeme alanlara verilmişti. Berat Albayrak ise bunun kapsamının genişletileceğini ve daha fazla vatandaşa hem nakdi hem gıda yardımı yapılacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan 'da bugün yaptığı açıklamada 2 milyon 300 bin haneye daha yardım yapılacağını söyledi.  Peki sizce yardım kimlere yapılmalı? Ankete katılmak için TIKLAYIN

YENİ YARDIM KİMLERE VERİLECEK?

Yeni yardımın kimlere verileceği henüz netleşmedi. Detaylı açıklama önümüzdeki günlerde gelecek. Açıklama geldiğinde bildirimle haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN