Ehliyet Alacaklar Son Şansınız Telaffuz Edilen Rakam Çok Yüksek Sınav ve Ders Sayısında Değişiklik

Ehliyet alacak vatandaşlara sektör temsilcilerinden kritik bir açıklama geldi. Sektör temsilcileri, artan maliyetler sonrası sürücü kurslarına önümüzdeki sene zam gelmesini beklediklerini açıkladı. Beklenen rakamda açıklandı. Bunun yanında sınav ve ders sayıları ile ilgili de açıklama geldi.

Ehliyet Alacaklar Son Şansınız Telaffuz Edilen Rakam Çok Yüksek Sınav ve Ders Sayısında Değişiklik

2022 yılında artan enerji maliyetleri ve enflasyon rakamları sürücü kurslarını da etkilemeye başladı. Gelecek dönemlerde ehliyet almak isteyenler sürücü kursu fiyatlarını araştırmaya başlarken sektörden fiyatlarla ilgili moralleri bozacak bir haber geldi. Temsilciler, bu maliyetler karşısında yeterince zamlanmayan sürücü kurslarında yeni tarifelerin yolda olduğunu belirtti.

6 Bin Lira Seviyelerinde

2023 yılında B sınıfı ehliyetlerin 6 bin lira seviyelerine çıkacağı ifade edilmeye başlandı. Haziran’da sürücü kurslarına bir zam yapıldığı ve Özel Sürücü Kursları Konfederasyonunun yeni bir zam konusunda Bakanlığa taleplerini bildirdiği ifade edildi. Bu iddialara göre şuan minimum 4 bin 250 lira olan sürücü kursları fiyatında değişiklik olmazsa kurslar önümüzdeki dönemde çok zor durumda kalacak. Bu durumda B sınıfı sürücü kursları belgesinde yüzde 30-40 arasında bir zam yapılması öngörülüyor.

Sınavlar ve Ders Sayılarında Değişiklik

Önümüzdeki dönemlerde maliyetlerin artacağı belirtilirken, sınavların zorlaşması ve ders sayısının da artacağına dikkat çekildi.

Gelecek zam öncesi vatandaşlara yapılan uyarı ile uygun kayıt fırsatlarının da yakalanabileceği belirtiliyor.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /