Döviz ve Altında Gece Yarısı Hareketliliği-İşte Güncel Dolar ve Gram - Çeyrek Altın Fiyatı

Son dakika haberi: Döviz kuru ile altın fiyatlarında gece yarısı hareketliliği yaşandı. Altın fiyatları ile dolar kurunda gece yarısı sert düşüş yaşandı. İşte piyasalarda son durum ve güncel döviz kuru ile çeyrek,gram,cumhuriyet altını fiyatları.

Döviz ve Altında Gece Yarısı Hareketliliği-İşte Güncel Dolar ve Gram - Çeyrek Altın Fiyatı

Altın fiyatlarında gece yarısı hareketliliği.

Altın fiyatlarında gece yarısı flaş hareketlilik yaşandı. Önceki haftayı sert düşüşle kapatan gram altın , önceki gün yükselişe geçti ve bir günde 8 TL lik değer kazanarak 325 TL 'ye kadar çıktı. 

GECE YARISI SERT DÜŞTÜ

Önceki gün 325 TL seviyesinde seyreden gram altın , gece yarısı sert bir düşüş yaşadı. Saatler içinde 12 TL 'lik değer kaybı yaşayan gram altın , daha sonra bir miktar yükseldi. 

Gece 00.00 'da 313 TL seviyesinde kadar gerileyen gram altın , kapalı çarşıda şu sıralar 316 TL seviyesinde seyrediyor.  İşte altın fiyatlarında yaşanan değişim grafiği:

Gece yarısı yaşanan bu sert düşüşün ardındna gram altın bir miktar yükseldi. Türkiye 'de piyasaların açılmasının ardından yükselen gram altın , şu sıralar 316 TL seviyesinde seyrediyor. 

ÇEYREK ALTIN FİYATI

Dün 525 TL Seviyesinde olan çeyrek altın, bugün düştü ve 512 TL 'ye alınıp 516 TL 'ye satışa sunuluyor

CUMHURİYET ALTINI FİYATI

Cumhuriyet altını 2095 TL 'ye alınıp 2116 TL 'ye satışa sunuluyor.

22 AYAR BİLEZİK GRAM FİYATI

22 ayar bilezik gramı ise 290 TL 'ye alınıp 294 TL 'ye satılıyor.

MineLife Pty kıdemli kaynak analisti Gavin Wendt, "Altının temel göstergeleri kaydadeğer bir şekilde güçlü ve kısa vadeli fiyat düzeltmeleri büyük resme bakıldığında önemli değil," dedi ve "Bunun yanında, altın geçen hafta geri çekilirken, bu hisse senetlerinde görülen yüzde 10 üzeri kayıplar dikkate alındığında o kadar da kötü değildi. Bu nedenle altının güvenli liman sınavını geçtiği söylenebilir" değerlendirmesinde bulundu.

Altın uzun zamandır stresi arttığı dönemlerde yatırımcıların yöneldiği bir varlık konumunda ve piyasaların riskten uzaklaşmak istediği dönemlerde portföyler için koruyucu bir rol oynuyor. Ancak bunun yanında, Cuma günü olduğu gibi ve 2008'deki finans krizinin belli bir dönemindekine benzer şekilde, aşırı kargaşa dönemlerinde yatırımcıların altın satışına yönelme olasılığı var.

RBC Capital Markets, hazırladığı notta, Cuma günkü düşüşü işaret ederek,  "Yatırımcılar diğer piyasalardaki kayıplarını dengelemek ve teminat tamamlama çağrılarını karşılamak için altın satmıştı," dedi ve "Bu hareketi, altının güvenli liman rolüne olan inacın zayıflamasından ya da altına yönelik temel görüşün değişmesinden kaynaklanan bir satış olarak görmüyoruz" şeklinde görüş bildirdi.

DOLAR KURU DÜŞTÜ

Önceki gün 6.24 TL seviyesinde seyreden dolar kuru gece yarısı düşüşe geçti. Gece yarısı düşüşe geçen dolar kuru 6.18 TL seviyesini gördü.

EURO KURUNDA SON DURUM

Euro kuru da bir miktar düştü. Dün 6,92 TL olan Euro kuru 6,90 TL seviyesinde seyrediyor.