Dolar/TL'de Yeni Rekor: İşte Güncel Döviz Kuru ve Altın Fiyatları ile Tahminleri

Son dakika haberi: Önceki günü 7.62 TL seviyesinden , rekorla kapatan dolar kurunda bugün de yükseliş sürdü ve yeni rekor geldi.

Dolar/TL'de Yeni Rekor: İşte Güncel Döviz Kuru ve Altın Fiyatları ile Tahminleri

Dolar bir rekor daha kırdı.

Piyasalarda dolar hareketliliği devam ediyor. Son günlerde rekor üstüne rekor kuran dolar kuru, bugün de yükselişini sürdürdü ve günü rekorla tamamladı. 

TÜRKİYE PİYASALARI KAPANDI

Türkiye 'de piyasaların kapanmasına yakın saatlerde dolar kuru yükselişe geçti. Sabah saatlerinde 7.61 TL seviyesinde olan dolar kuru, akşam saatlerinde yükselişe geçti. Dün 7.62 ile rekor kuran dolar kuru, edinilen son dakika bilgilerine göre 7.66 TL seviyesine çıktı ve bir rekor daha kırdı. İşte Dolar/TL parametresindeki son bir haftalık durumu gösteren grafik:

MERKEZ BANKASI 'NDAN DOLAR TAHMİNİ

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, geçtiğimiz gün bir açıklama yaptı ve 2020 yıl sonu dolar kuru tahminini yayımladı. Daha önceki dönemde dolar tahmini 7,34 olarak açıklanmıştı. Ancak geçen gün yapılan açıklamada yıl sonu dolar tahmini yükseltilmiş ve 7,60 olarak açıklanmıştı.

GRAM ALTIN

Gram altında yatay seyir dünden beri devam ediyor. Dün akşam saatlerinde hızlı bir düşüşle 476 TL'den 462 TL 'ye kadar düşen gram altın, bugün yukarı yönlü bir seyir içindeydi. Piyasalardan alınan son verilere göre gram altın 468 TL 'den işlem görüyor.

ÇEYREK ALTIN

Çeyrek altın 759 TL seviyesinde.

Cumhuriyet altını 3107 TL.

22 ayar bilezik gramı: 431 TL.

Tam Ziynet 3031 TL.

Yarım ziynet 1518 TL.

Ons fiyatı ise 1901 dolar.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısına ilişkin haber akışı ve jeopolitik gelişmelerin yanı sıra ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın Senato'da gerçekleştireceği sunumun takip edileceğini bildiren analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.880 doların destek, 1.920 doların direnç olarak öne çıktığını kaydetti.

MineLife Pty kıdemli kaynak analisti Gavin Wendt, "Bu gibi dalgalanmalar altının seyahatinin bir parçası. Piyasalar, volatilitenin artması ve Kovid vakalarındaki artış ile birlikte, ABD başkanlık seçimlerinin yaklaşmasından dolayı doğal olarak tedirgin. Ancak altın için zemin güçlü kalmaya devam ediyor," dedi ve "Fed ve diğer merkez bankalarından düşük faiz ve parasal genişleme yoluyla gelen yoğun likidite daha önce görülmemiş büyüklükte. Ülkeler rekor seviyelerde teşvik paketlerini uygulamaya koydu. Büyük Finans Krizi sonrasının bir tekrarına tanık oluyoruz ve altın henüz başlamış durumda" şeklinde görüş bildirdi.