Dolar/TL'de Kritik Açıklama: Aynı Zayıflıkta devam Etmeyecek

Son dakika haberi: Dolar kuru ile ilgili kritik bir tahmin yayımlandı. Mobius Capital Partners Kurucusu Mark Mobius tarafından yapılan açıklamada TL'nin aynı zauıflıkla devam etmeyeceğine yer verildi.

Dolar/TL'de Kritik Açıklama: Aynı Zayıflıkta devam Etmeyecek

Dolar/TL için kritik tahmin.

Mobius Capital Partners Kurucusu Mark Mobius TL ile ilgili bir değerlendirmede bulundu. Mobius yaptığı açıklamada Merkez Bankası Başkanının görevden alınması konusuna değindi ve "Türk Lirası'nın bu zayıflıkla devam etmeyeceğini, gelecekte istikrarlı olacağını düşünüyorum" dedi.

Bloomberg TV 'ye konuk olan Nestin, ekonomi gündemine dair merak edilen soruları yanıtladı. Geçen Cumartesi günü Merkez Bankası Başkanı'nın görevden alınmasını değerlendiren Mobius, ne zaman MErkez Bankası Başkanlarının değişmesi, piyasalarda panik havası yaratır dedi. 

Mobius açıklamasında, "Buna rağmen yeni TCMB başkanının açıklamasına baktığınızda istikrarlı bir Türk Lirası hedefi görüyorsunuz. Türk Lirasındaki tepkinin aşırı olduğunu, mantıklı olmadığını düşünüyorum" ifadelerini kullandı. 

SATIN ALMA PARİTESİ

Kendisini yatırımcı olarak kur zayıflıklarına karşı nasıl koruduğu konusuna da değinen Mobius, "Kur zayıflıklarından fayda sağlayabilecek şirketlerin hisselerini seçmeye çalışıyoruz. Örneğin Türkiye'de ihracat yapan bir yazılım şirketinde yatırımımız var" ifadelerini kullandı.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA