Doların Neden Yükseldiği ve Kritik Tahmini Açıklandı-İşte Dolarda Beklenen Rakam

Son dakika haberi: Dolar kurunun 7 TL 'yi aşmasının ardından yeni hedef belli oldu. Peki dolar kuru ne kadar olacak? Yükselecek mi yoksa düşecek mi? Dolar neden yükseliyor? İşte detaylar.

Doların Neden Yükseldiği ve Kritik Tahmini Açıklandı-İşte Dolarda Beklenen Rakam

Son dakika : Dolar kurunda yeni tahmin yayımlandı.

Dolar , önceki gün son 18 ayın en yükske seviyesine çıktı. Kritik 7 TL sınırını aşan dolar kurunun ne olacağı , yükselişin süreceği , düşüşe mi geçileceği merak konusu oldu. Konu ile iglili kritik bir dolar tahmini yayımlandı. 

Teknik Analiz Uzmanı Murat Arslanoğlu  yaptığı son dakika açıklamasında , dolar kurunda daha yüksek seviyelerin görülmesinin muhtemel olduğunu söyledi. Geçtiğimiz hafta yayımladığı tahmininde, dolar kurunun kapanışta 6.90 'TL 'nin altını görmemesi durumunda yükselişin süreceğini belirtmişti. 

Dolar kurunda prsikolojik sınır olarak kabul edilen 7 TL sınırı , 2018 yılında Rahip Brunson krizinde aşılmıştı. 18 aydan bu yana ilk kez dolar kuru 7 TL bandını geride bıraktı. 

PİYASALAR KAPALIYDI 

Kur birkaç sefer 7 lira bandını kırmayı denese de kısa bir süre sonra 6.98 lira seviyelerine geri çekildiği görülüyordu. 1 Mayıs dolayısıyla iç piyasaların kapalı olduğu buıgün dolar kuru 7 lira bandını aşarak 7.03 lira seviyesine kadar yükseldi.

SWAP HAMLESİ İŞE YARAMADI

Fed tarafından yapılan açıklamada trilyonlarca dolar para basılacağı , faizlerin sınıfa yakın seviyeye düşürülmesi ve Merkez Bankası 'nın kamu bankaları aracılığıyla piyasaya dolar sürmesi gibi etmenler , doları düşürmedi. Son olarak çeşitli ülkelerle swap görüşmeleri yapıldığı açıklaması geldi ama bu durum da dolar kurundaki yükselişe engel olamadı. 

DOLAR NEDEN YÜKSELİYOR?

Koronavirüs salgını nedeniyle tüm dünyada dolara talep hızla artıyor. Tüm dünya ülkelerinin altın ve dolar talep etmesi , iç piyasalarında dolar ve altını arttırmaları nedeniyle ikisinde de yükseliş yaşanıyor. 

DOLAR TAHMİNİ

Dolar kurunda psikolojik direnç seviyesi olan 7 TL sınırının aşılması sonrası doların , Rahip Brunson kriziyle kırdığı 7.20 lira seviyesini tekrar test edeceği tahmin ediliyor.

Teknik analiz uzmanı Murat Arslanoğlu, dolar kurunun 6.90 TL seviyelerinde kapanış yapmaması durumunda yükselişin devam edeceğini,  yeni hedefin 7.22 TL olduğunu söyledi.

DOLAR KURUNDA SON DURUM

Dolar kuru 7.01 TL seviyesinden işlem görüyor. 

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA