Doları Olanlar, Alacaklar ve Almak İsteyenler Dikkat: Dolarda Kritik Tahmin Yayımlandı

Son dakika haberi: Dolar kurunun 2020 yılının kalan günlerinde ne kadar olacağı konusunda bir açıklama geldi.

Doları Olanlar, Alacaklar ve Almak İsteyenler Dikkat: Dolarda Kritik Tahmin Yayımlandı

Önemli dolar tahmini geldi.

Dolar alacaklar, almak isteyenler ya da doları olanları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Video paylaşım platfomru Youtube hesabı üzerinden dolar kuru ile ilkgili bir paylaşım yapan Tebernüş Kireççi, iki ihtimalin olması durumunda dolar kurunun düşeceğini söyledi.

Merkez Bankalarının bağımsız olduğunun bir yalan olduğunu söyleyen Kireççi, "Dolar sadece Türkiye'de değerlenmiyor. Gelişmekte olan tüm ülkelerde değerleniyor. Bunu unutmamalıyız. Dolar aslında kontrol altına alınmış ve hızlı bir şekilde aşağı doğru gidiyordu ama koronayla beraber tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yükselme başladı. Burada FED'in de durumu önemli.Yılbaşından bu yana diğer gelişmekte olan ülkelerde yüzde 20 değerlenmiş, Türkiye de bu ortalamada yer alıyor. Eğer daha fazla değerlenmiş olsaydı, izleyicimiz haklı olabilirdi. " dedi.

İKİ ŞEY OLURSA DOLAR DÜŞER

Kireççi,  iki ihtimal durumunda dolar kurunun düşeceğini söyleyere, "Birincisi swap anlaşmasına bağlı. İkincisi de devalüasyondur. Ne zaman Trump FED'e bir devalüasyon yaptırmaya başarırsa, ki yaptıracaktır, dolar o zaman düşecektir." ifadelerini kullandı.

İşte o video: