Dolar ve Euro Kurunda Flaş Hareketlilik-Dolar Yükselecek mi Düşecek mi?

Dolar ve Euro kurunda hareketlilik devam ediyor. Önceki gün düşüşe geçen ve düşüşü bu sabah da sürdüren döviz kurları , büyüme rakamlarının açıklanması sonrası yükselişe geçti.

Dolar ve Euro Kurunda Flaş Hareketlilik-Dolar Yükselecek mi Düşecek mi?

Dolar kurunda flaş hareketlilik devam ediyor. 

Önceki gün Erdoğan 'ın Trump ile görüşmesi ve Türkiye 'de tutuklu bulunan NASA çalışanının cezaevinden ev hapsine alınması sonrası dolar kuru düştü. 

DOLAR 5.80 'İ GÖRDÜ

Dolar, son 1 ayın en düşük seviyesine dün geldi. Merkez Bankası 'nın hamleleri, ABD Başkanı Trump ile Cumhurbaşkanı Erdoğan 'ın telefon görüşmesi, Türkiye 'de tutuklu bulunan NASA çalışanının cezaevinden çıkarılıp ev hapsine alınması dolar kurunda düşüşe neden oldu. Bu karar sonrası Trump bir açıklama yaparak Cumhurbaşkanı Erdoğan 'a teşekkür etti. 

Önceki gün 5.80 'e kadar gerileyen dolar kuru, akşam saatlerinde tekrar 5,90 TL seviyelerini gördü. Sabah saatlerinde 5.92 TL seviyesini gören dolar kuru, öğle saatlerine yaklaşılırken 5.89 TL seviyesine geldi.

İşte dolardaki değişim grafiği >>

EURO

Dolar ile paralel olarak önceki gün düşüşe geçen Euro kuru, şu sıralar 6.58 TL seviyesinde işlem görüyor. 

BÜYÜME RAKAMLARI AÇIKLANDI

2019 yılı ilk çeyrek büyüme rakamları açıklandı. TÜİK tarafından açıklanan büyüme verilerine göre ekonomimiz bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 2,6 daraldı.

DOLAR YÜKSELECEK Mİ DÜŞECEK Mİ?

Garanti Yatırım tarafından yapılan açıklama şu şekilde;

"CDS 500 seviyesinin altına gerilerken parite de 5.85 seviyesine kadar geriledi. Oynaklık yüksek, satış baskısı artabilir. Bir sonraki güçlü destek 5.77 seviyesinde. Yukarıda 5.94 ve 5.99 artık sıralı dirençler. Bir süredir risk iştahında düşüşler TL’ye yaramazken ABD’de ekonomik verilerin kötüleşmesi ve faiz indirim olasılıklarının artması TL’yi dengeliyordu. Risk primleri kayda değer düzeyde düşmedikçe, piyasanın altının sınırlı olması beklenebilir."

Piramit Menkul tarafından yapılan dolar kuru açıklaması şu şekilde;

"Yurtiçi piyasalarda ABD Başkanı Trump ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görüşmesinin ardından, S-400 konusunda anlaşma beklentisinin artması TL varlıklar dün pozitif ayrıştı. Dolar/TL kuru, günü 5,8756’ya geri çekilerek kapattı. Kurda 5 haftalık işlemlerin ağırlıklı ortalaması 6,03’ün altında üçüncü işlem gününde de kapanış olması ile negatif görüntü arttı. Kurun 50 günlük AO’sı 5,96’da altında 5,85 ve 5,80 ve ardında da 100 günlük AO’sı 5,76 önemli destekleri oluşturmaktadır. Yukarı yönde tepkilerde ise 5,96, 600 ve 6,05 önemli dirençleri oluşturmaktadır.

Bu sabah açıklanan Çin PMI verileri ise beklentilerin altında kalarak küresel risk iştahını baskı altına aldı. Yurtiçi piyasalarda bugün saat 10:00’da açıklanacak olan 1.çeyrek GSYH büyümesi izlenecek. 2018 yılının 4.çeyreğinde %3 daralan Türkiye ekonomisinin, 2019 yılı ilk çeyreğinde %2,5 daralması beklemektedir."

Gedik Forex tarafından yapılan dolar yorumu ise şu şekilde;

"Dolar/TL kuru dün 5,8625 ve 6,0267 seviyeleri arasında dalgalanarak günü 5,8967 seviyesinden tamamladı. Teslimatlarına az bir süre kala S400’lere yönelik haber akışları ve Türkiye-ABD arasında son dönemde artan diyalog Türk varlıklarının pozitif ayrışmasına neden oluyor. CDS’lerin 500 seviyelerinin altına gerilemesinin ardından dün Dolar/TL kurunun 5,86 seviyelerini test ettiğini izledik. Bugün içeride ilk çeyrek büyüme rakamları ve finansal istikrar raporu yurtdışında ise ABD’de açıklanacak tüketicingüven endeksi ve kişisel gelir-harcama verileri takip edilecek.

Kur sabah 08:47 itibariyle 5,92 seviyelerine yakın bölgelerden işlem görüyor. Kurda bugün aşağıda 5,92’nin altında 5,86 ve 5,81 bölgesi destek olarak, yukarıda ise 5,96-5,99 ve 6,03 seviyeleri direnç olarak izlenebilir."