Dolar ve Altın Yükselişe Geçti-22 Nisan 2019 Güncel Döviz Kuru ve Altın Fiyatları

Son dakika haberi: Dolar ile altın fiyatlarında yükseliş devam ediyor. Geçtiğimiz hafta yatay bir seyir halinde olan dolar ile altın , bu haftaya yükselişle başladı. İşte altın ile dolar fiyatlarında son durum.

Dolar ve Altın Yükselişe Geçti-22 Nisan 2019 Güncel Döviz Kuru ve Altın Fiyatları

Son dakika haberi: Dolar ve altın  yükselişe geçti.

Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre dolar ve altın fiyatları haftaya yükselişle başladı. Dövizdeki yükseliş tedirgin ederken altın yatırımcısını güldürmeye devam ediyor.

DOLARDA YÜKSELİŞ DEVAM EDİYOR

Geçtiğimiz hafta Cuma gününü 5.78 TL seviyesinden kapatan dolar kuru, 22 Nisan 2019 gününe yükselişle başladı. Sabah saatlerinde 5,80 TL seviyesini gören dolar kuru, öğle saatlerine doğru yükselişini sürdürdü. Edinilen son dakika bilgilerine göre dolar kuru 5,84 TL seviyesine kadar yükseldi. 

İşte dolar kurunda gün içindeği değişim >>

Analistler, perşembe günkü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısının yatırımcıların odağında yer aldığını belirtti. ABD'de yer alan haberlerin ardından artan petrol fiyatlarının Türk lirası varlıklar üzerinde baskıya neden olduğuna değinen analistler, teknik açıdan dolarda 5.8450 TL seviyesinin direnç konumunda olduğunu kaydetti.

EURO DA YÜKSELİŞİNİ SÜRDÜRÜYOR

Dolar kuruna paralel olarak euro kuru da yükselişini sürdürüyor. Cuma günü 6.51 TL seviyesinde olan Euro kuru, haftaya 5,53 TL seviyesinden başladı. Öğple saatlerine doğru ise euro kuru 5,5750 TL seviyesini gördü.

ALTIN FİYATLARI

Döviz kurları ile birlikte altın fiyatları da yükselişe çıktı Geçtiğimiz hafta için 236 TL seviyesine kadar gerileyen gram altın , haftayı 238 TL seviyesinden kapattı. 22 Nisan 2019 Pazartesi günü altın fiyatları güne yükselişle başladı ve gram altın 240 TL seviyesinde işlem görüyor. 

Gram altında yükseliş devam ederken çeyrek altın 380 TL 'ye alınıp 389 TL 'ye satışa sunuluyor. Cumhuriyet altını ise 1578 TL 'ye alınıp 1602 TL 'ye satışa sunuluyor.