Dolar Kuru ve Altında Kritik Gün Geliyor: İşte PPK Kasım Ayı Toplantı Tarihi

Merkez Bankası Başkanlığından Murat Uysal'ın alınması ve yerine Naci Ağbal'ın atanmasının ardından Para Politikası Kurulu toplanıyor.

Dolar Kuru ve Altında Kritik Gün Geliyor: İşte PPK Kasım Ayı Toplantı Tarihi

Ekonomide kriitk gün geliyor.

Döviz kuru ve altında kritik aşamaya gelindi. Merkez Bankası Başkanı'nın değişmesi, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifa etmesi sonrası yerine Lütfi Elvan'ın atanması, koronavirüs aşı çalışmalarında sona yaklaşılması, umutlu haberler gelmesi ile birlikte düşüşe geçen dolar kuru ile altın fiyatlarında kritik sürece gelindi. Başkan değişimi sonrası Merkez Bankası, 19 Kasım 2020 günü toplanıyor. 19 Kasım Perşembe günü toplanacak Para Politikası Kurulu'nda faiz kararı masaya yatırılacak.

SON TOPLANTIDA FAİZ SABİT KALDI

Ekim ayında gerçekleştirilen PPK toplantısında faiz sabit tutuldu. PPK sonrası yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 

"Politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 10,25 düzeyinde sabit tutulmasına, Para politikası operasyonel çerçevesinde değişikliğe giderek Geç Likidite Penceresi işlemlerinde uygulanacak Merkez Bankası borç verme faiz oranı ile gecelik borç verme faiz oranı arasındaki farkın 300 baz puan olarak belirlenmesine karar verilmiştir."

CARİ AÇIK

Merkez Bankası'ndan gelen son rakama göre Eylül 2020 tarihinde verdiğimiz açık 27,5 milyar dolara ulaştı.

FAİZ ARTTIRIMI OLACAK MI?

Yeniçağ yazarı Evren Devrim Zelyut Bütün bu tabloda en kritik gün ise 19 Kasım olacaktır. Zira tüm piyasa soluğunu tutmuş, bu tarihte en az 300 baz puan faiz artırımı beklemektedir. Faizle kuru ne kadar düşürebiliriz? Bunu hep beraber göreceğiz ama çok uzun sürmeyecek. Çünkü Lira'nın değerinin dengelenmesi için kalıcı çözümler ufukta gözükmüyor."

TOPLANTI NE ZAMAN? FAİZ KARARI NE ZAMAN?

Toplantı 19 Kasım Perşembe günü yapılacak. Toplantı sonrası faiz kararı saat 14.00'da açıklanacak.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA

Kaynak;: www.yenicaggazetesi.com.tr/ekonomide-en-kritik-gun-geliyor-57415yy.htm