Cumhurbaşkanı Temel Atma Törenine Katılmıştı: 10 Bin Kişiye İş Verilecek

Sakarya'da temeli AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan BMC fabrikasının yapımının tamamlanmasından sonra bu fabrikada 10 bin kişiye iş verilecek.

Cumhurbaşkanı Temel Atma Törenine Katılmıştı: 10 Bin Kişiye İş Verilecek

BMC Fabrikasının kurulmasıyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Fabrikanın temel atma törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milli Savunma Bakanı Akar, İçişleri Bakanı Soylu ve Teknoloji Bakanı Varank da katıldı. Törende 2 bin 700 perosnelin görev yaptığı İzmir BMC tesislerine canlı bağlantı yapılarak, modernizasyonu gerçekleşen tesisle ilgili de son bilgiler alındı.

Ayrıca İTÜ test laboratuvarına da canlı bağlantı yapılarak, ilk yerli 600 beygir motorun testi gerçekleşti. Sakarya'da temeli atılan Üretim ve Teknoloji üssünün tamamlanmasının ardından burada en az 10 bin kişiye istihdam olanağı sağlanacak ve ülke ekonomisine 5 milyar dolar katma değer üretecek. Entegre tesis içerisinde BMC tank fabrikası, Zırhlı araç ve askeri kamyon fabrikası, ticari araç fabrikası, motor fabrikası, hızlı tren ve metro fabrikasının fazlar halinde inşa edilmesi planlanıyor. Birinci kısa süre içerisinde tamamlanması diğer fazlarında yıllara yayılarak üretime kazandırılması planlanıyor.

Kamuya yeni memur alım duyuruları yayımlandı. Detaylar ve kamu ile özel sektör iş haberlerinden anında haberdar olmak için Türkiye'nin en büyük memur adayı sitesi kamu bülteni'nin grubuna katılabilirsiniz. Katılım için TIKLAYIN.