Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Son Dakika Açıklamaları ( Kılıçdaroğlu'nun Adaylığı, Türkiye AB ve Türkiye ABD İlişkileri , Asgari Ücret Açıklaması)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan ziyareti öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Son Dakika Açıklamaları ( Kılıçdaroğlu'nun Adaylığı, Türkiye AB ve Türkiye ABD İlişkileri , Asgari Ücret Açıklaması)

Kılıçdaroğlu'nun Cumhuabaşkanlığı adaylığına ilişkin soruya, "Kılıçdaroğlu eğer aday olacaksa, gerçekten böyle bir şey düşünüyorsa, partisi için de ülkemiz için de isabetli olur.Sayın Kılıçdaroğlu’nun nasıl bir adım atacağı konusu bizim derdimiz değil, bu onun kendi derdidir. Açıklama da sulandırılmış bir cevaptır." şeklinde yanıt veren Erdoğan, AB Liderler zirvesine ilişkin, "Türkiye'ye yönelik yapılacak herhangi bir yaptırım kararı Türkiye'yi çok fazla da ırgalamaz." dedi.

ABD'de Biden dönemine ilişkin de konuşan Erdoğan, "Biden ile yabancı değilim" derken, sorunların diplomasi ile çözülebileceğini umduklarını söyledi. 

Milyonlarca çalışanın heyecanla beklediği asgari ücret görüşmelerine ilişkin soruya yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Görüşmeler devam ediyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanımız bu görüşmeleri işçi ve işveren kesimiyle yürütecekler. Tabii durum bizim de önümüze gelecek, adımları birlikte atacağız. Temennimiz isabetli, hayırlı bir kararın çıkması yönündedir" şeklinde konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından diğer satır başları:

Türkiye olarak bu haklı mücadeleye destek verdik.

44 gün süren çetin mücadeleler sonucunda hamdolsun bugün yıldız ve hilal Karabağ semalarında dalgalanıyor.

Milletimiz ve Azerbaycanlı kardeşlerimiz 30 yıllık adaletsizliğe son verilmesinin sevincini yaşıyor.

Milletimizin tek parti CHP'sinin 1944 yılında Boraltan Köprüsü'nde ülkemize yaşattığı utançtan kurtarmış olduk.

Azerbaycan'a desteğimiz bundan sonra da devam edecektir.

Azerbaycan halkının haklı sevincine ortak olacağız.

Önümüzdeki süreçte atılacak adımlara ilişkin fikir alışverişinde bulunacağız.

Kılıçdaroğlu eğer aday olacaksa, gerçekten böyle bir şey düşünüyorsa, partisi için de ülkemiz için de isabetli olur.

Sayın Kılıçdaroğlu’nun nasıl bir adım atacağı konusu bizim derdimiz değil, bu onun kendi derdidir. Açıklama da sulandırılmış bir cevaptır.