Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Borsa, Dolar ve Euro Kuru Açıklaması

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dolar ve euro kuru hakkında yeni açıklama geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Borsa, Dolar ve Euro Kuru Açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dolar ve euro açıklaması.

AK Parti grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ekonomiye dair önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan yaptığı açıklamada vatandaşların TL'de kalmasını istedi. 

"Vatandaşlarımın Türk Lirası kullanmasını istiyorum. Biz kendi paramıza sahip çıkmazsak paramız güçlenmez. Yatırım yapıldığında en yüksek ve güvenlli kaznacın sağlanacağı ülkelerin başında Türkiye'nin geldiğini göstereceğiz. Ekonomi yönetimimiz yerli ve diğer yatırımcılarla bir arada olacak. "

Faiz sebep, enflasyon neticedir. Faizin en azından enflasyon seviyesinde olması gerekir. İnşallah buradaki engeli aşarak enflasyonu daha da aşağı çekeceğiz. Bunun için en kısa sürede enflasyonu tek rakamlara düşürme hedefindeyiz. Vatandaşın satın alma gücünü korumamız gerekir. Fiyat istikrarını belirlemek, hayata geçirmek , ülkemizde merkez bankasının görevidir. Bakanımızn ve merkez bankasının yeni başkanının çalışmalarını temel yaklaşımlarımızla önemli seviyelere getireceğine inanıyoruz. 

Yeni Merkez Bankası Başkanımızın , ardındna da Haizne ve Maliye Bakanımızın göreve başlaması... Cuma günü 8.52 olan dolar kuru 8.09'a geriledi. Türkiye'nin risk durumu 450 baz puana geriledi. 5 yıl vcadeli tahvil faizi 104 baz puan düştü ve 12.80 seviyesinde işlem görmeye başladı. Uluslararası yatırımcıların ülkemiz varlıklarına 2.7 milyar dolarlık talebi gerçekleşti. Cuma gününe göre boırsadaki değer ytükselişi yüzde 5'i geçti. Atacağımız her adımla bu olumlu tablo iyiye gidecektir."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA