Cumhur İttifakı Ortağı Açıkladı Asgari Ücret Bu Rakamın Altında Olmaz

Asgari ücret tespit komisyonu yarın ikinci kez toplanıyor. Toplantı öncesi Cumhur İttifakı ortaklarından olan Büyük Birlik Partisi (BBP) genel Başkanı Mustafa Destici, asgari ücretle ilgili rakam verdi ve bu rakamın altında olmasını beklemediğini açıkladı.

Cumhur İttifakı Ortağı Açıkladı Asgari Ücret Bu Rakamın Altında Olmaz

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, EYT ve asgari ücret hakkında açıklamalarda bulundu. TBMM’de düzenlediği basın toplantısında konuşan Destici, EYT’de yaş şartına karşı çıkarak şu açıklamalarda bulundu; “8 Eylül 1999 öncesi işe başlayanlar, tekrar yaş şartı ya da kademesi konulmadan emeklilik hakkına sahip olmalıdır. Bunun bazı çevreler tarafından ifade edildiği gibi bütçemize kaldıramayacağı bir yük getirmeyeceği aşikardır.

Devlet Bütçesi Karşılayabilir

4.5 milyon vatandaşımız var. Yılbaşında emeklilik hakkı verildiğinde 1 milyonun emekli olacağı düşünülüyor. Ortalama 5 bin lira maaş alsalar hazineye yükü 60 milyar liradır. Bu tutarı devletin karşılayamaması gibi bir şey söz konusu değildir. Devlet bütçesinin bundan kat kat fazlasını karşılayacak gücü vardır.  

Türkiye Ek Bütçe Yapmak Zorunda Kalabilir

Önemli olan bununla beraber vergi sisteminde değişiklik yapılmasıdır. Pek çok kesim hala vergi ödememektedir. Geçtiğimiz yıl ek bütçe yapılmıştır. Belki gelecek yıl da Türkiye ek bütçe yapmak durumunda kalabilir.”

Asgari Ücret Ne Kadar Olur

EYT’den sonra asgari ücret ile ilgili de konuşan Destici, asgari ücretin 8 bin liranın altında açıklanmayacağına inandığını söyledi.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /